Financial Times: Νίκη με μεγάλη διαφορά της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, με μεγάλη διαφορά 10,6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν για την 26η Μαΐου οι Financial Times. Η βρετανική εφημερία σημειώνει ακόμα ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω της οικονομίας, και τις προσδιορίζει λίγο μετά τις Ευρωεκλογές.

Η εκτίμηση των FT βασίζεται στην ανάλυση που έχει γίνει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και προβλέπουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 10,5 μονάδων και αναμένεται να κατακτήσει 10 έδρες στο νέο ευρωκοινοβούλιο. Η εφημερίδα προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει 7 έδρες, η Χρυσή Αυγή 2, και από μία το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

Ο σχολιαστής της εφημερίδας κάνει ακόμα την πρόβλεψη ότι στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, ταυτόχρονα ή με διαφορά μιας εβδομάδας από τις ευρωεκλογές, θεωρώντας ως κομβικό παράγοντα την υψηλή ανεργία που συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

«Η χώρα εξέρχεται από δεκαετή ύφεση, αλλά με την ανεργία που εξακολουθεί να υπερβαίνει το 18% και μια άνευ προηγουμένου έξοδο ειδικευμένων νέων εργαζομένων σε άλλες χώρες της ΕΕ, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης θα είναι το πρωταρχικό ζήτημα και στις δύο εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στις ευρωεκλογές το 2014 και κέρδισε δύο γενικές εκλογές το 2015, να υστερεί έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η προβολή για την κατανομή των εδρών στο δημοσίευμα των FT. 10 έδρες για την Νέα Δημοκρατία και 7 έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καθολική αποδοκιμασία των θέσεων ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Σταθερά μπροστά η ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση-«πονοκέφαλος» για ΣΥΡΙΖΑ – Χάνει και στις ευρωεκλογές ο Τσίπρας