Γ. Ορφανός: Ο δήμαρχος δεν μπορεί να είναι υπάλληλος κόμματος

«Ένας δήμαρχος δεν μπορεί να είναι υπάλληλος κάποιου κόμματος» δηλώνει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, και προσθέτει πως δεν τον ενοχλεί να τον αποκαλούν «αντάρτη».

Ο κ. Ορφανός εμφανίζεται βέβαιος πως την ώρα της κάλπης θα τον στηρίξουν οι περισσότεροι ψηφοφόροι από τη Νέα Δημοκρατία, όπως επίσης ένα μεγάλο κομμάτι από το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Είναι αισιόδοξος ότι θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών λόγω της σχέσης που έχει αναπτύξει με τους πολίτες. «Οι Θεσσαλονικείς με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Με γνωρίζουν χρόνια και γνωρίζουν ότι δεν κάνω κωλοτούμπες», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προσθέτει πως ο ίδιος δεν κατεβαίνει ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης για να διχάσει, αλλά για να ενώσει την πόλη και τονίζει ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με ό,ποιον «έχει τη διάθεση να σηκώσει τα μανίκια και να εργαστεί σκληρά». Παράλληλα, κάνει λόγο για προεκλογικές συνεργασίες, αναφέροντας πως «θα ήταν πολύ θετικό να υπάρξουν και πριν την εκλογική διαδικασία» και υπογραμμίζει: «όποιος υποψήφιος δήμαρχος θέλει κάτι να μου πει, μπορεί να περάσει από το γραφείο μου».

Σε περίπτωση εκλογής θα δώσει προτεραιότητα στα θέματα της καθαριότητας, του κυκλοφοριακού και της ασφάλειας, ενώ στέλνει μήνυμα προς τους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης πως «δεν περισσεύει κανείς και δεν θα χάσει κανείς τη δουλειά του». Υποστηρίζει δε ότι το σημαντικότερο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου.

Τέλος, δηλώνει έτοιμος να συγκρουστεί με όποιον κι αν είναι στην κυβέρνηση για το συμφέρον της Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας με νόημα πως «οι πολίτες θέλουν δήμαρχο που να παλεύει για το καλό της πόλης κι αυτό ακριβώς θα κάνω. Η φιλοσοφία μου είναι να δώσω λύσεις στα προβλήματα και όχι να κρατήσω ισορροπίες».