Δ. Παπαδημούλης: Πάμε για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

«Πάμε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας. Μια νίκη που θα αποτελέσει το σκαλοπάτι για μια νέα 4ετία στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα» είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την παρουσίας του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Δ. Παπαδημούλης εξέφρασε την τιμή και την ευθύνη που αισθάνεται ως υποψήφιος ευρωβουλευτής ενώ τόνισε ότι σε αυτά τα σχεδόν 5 χρόνια, ως ο μόνος Έλληνας και ο μόνος από την Αριστερά αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, έδωσε σκληρούς αγώνες, σε στενή συνεργασία με το κόμμα και με την κυβέρνηση, σε μία Ευρώπη που έχει πάρει στροφή προς την ακροδεξιά.

Όπως είπε, η μικρή Ελλάδα, με αριστερή κυβέρνηση και τον μόνο αριστερό πρωθυπουργό στην Ευρώπη, κατάφερε να δώσει μάχη αξιοπρέπειας.

Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, που οδήγησε τη χώρα από την βαθειά ύφεση σε ανάπτυξη μεγαλύτερη από αυτή της ευρωζώνης, στην ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων, την επιστροφή στις αγορές, αλλά και την δρομολόγηση της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ.

Τόνισε ότι προσπάθησε να εκπροσωπήσει όσο καλύτερα μπορούσε τα συμφέροντα της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των κοινωνικά ασθενέστερων.

Όπως είπε, αυτά τα 5 χρόνια έδωσε «όλες μου τις δυνάμεις για να οικοδομήσουμε ερείσματα και μια πλατιά προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη, μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων», ενώ όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε λύση αξιοπρέπειας, μετά το 62% στο δημοψήφισμα, το μισό Ευρωκοινοβούλιο τον αποδοκίμαζε και το άλλο μισό τον χειροκροτούσε. «Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε» τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι με το αποτέλεσμα «θα επιβεβαιώσουμε ότι η ΝΔ κερδίζει στις δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

«Να φτιάξουμε μία πλειοψηφία που θα ακυρώσει την επιλογή Βέμπερ» είπε , τονίζοντας ότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου η νίκη «θα αποτελέσει το σκαλοπάτι για μια νέα 4ετία στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ