Εύβοια: Οικολογικό έγκλημα στην ορεινή Καρυστεία – Ισοπεδώνουν τα βουνά για ανεμογεννήτριες

“Για να μετατραπεί το μεγαλύτερο μέρος της Καρυστίας σε βιομηχανική ζώνη, γκρεμίστηκαν και ισοπεδώθηκαν, τους τελευταίους μήνες, βουνά και λαγκάδια” αναφέρει σε ανάρτηση-καταγγελία του στο facebook ο σύλλογος “Αντί Αιολικό Μέτωπο Καρυστίας”, ενώ παράλληλα δημοσιεύουν σε μορφή βίντεο το αποτέλεσμα που έχει στα παρθένα βουνά η επέμβαση των κατασκευαστικών εταιρειών.

Καταγγέλλουν επίσης ότι “μπαζώθηκαν πανάρχαια φυσικά ρέματα και τα βουνά γέμισαν δεξαμενές από τις εταιρείες που κλέβουν το νερό παράνομα, σκάφτηκαν χαντάκια για καλώδια, στήθηκαν δεκάδες πυλώνες που ενώθηκαν με χιλιόμετρα υπέργειων καλωδίων, φτιάχτηκαν υποσταθμοί, γέμισαν τα βουνά σκυρόδεμα και τσιμέντα πάνω στα οποία φύτρωσαν ΑΧΡΗΣΤΕΣ ανεμογεννήτριες”.

Στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για “βαρέα οχήματα και τα πηγαινέλα των συνεργείων γέμισαν με καυσαέριο και σκόνη κάθε γωνιά των βουνών, η οποία κάλυψε τις κυψέλες των μελισσοκόμων, κατακάθισε στα πνευμόνια των ζώων και τα αρρώστησε. Η γαλήνη μιας παρθένας, προστατευόμενης περιοχής που ήταν κάποτε ένα ΣΤΟΛΙΔΙ, διαταράχθηκε, όπως και η ησυχία, και μελλοντικά και η υγεία, των κατοίκων των γύρω χωριών που βλέπουν τα γιγαντιαία παλούκια να ξεπηδούν παντού και να τους περικυκλώνουν. Και το ΜΑΡΤΥΡΙΟ θα συνεχιστεί και με άλλες εταιρείες που σύντομα θα ακολουθήσουν και θα αποτελειώσουν ότι κομμάτι γης απέμεινε, για την βρώμικη, “πράσινη” ανάπτυξη της τσέπης τους.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε είναι με το “ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΩΝ”, τραβηγμένες από εκείνους τους ίδιους, που για να βγάλουν το σκληρό μεροκάματο, καταστρέφουν εν αγνοία αλλά και εν αδιαφορία τους ότι βρεθεί μπροστά τους. ‘Ομως, όλα εδώ χρεώνονται”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε τις εικόνες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες προσφυγές στο ΣτΕ για τις ανεμογεννήτριες των Αγράφων

Δήμος Τήνου: Ασφαλιστικά μέτρα για τους βιομηχανικούς αιολικούς σταθμούς