Θλίψη και οργή στην Καλαμάτα για τον τραγικό θάνατο του εικονολήπτη

Την πρωτοφανή οργή της τοπικής κοινωνίας της Καλαμάτας έχει προκαλέσει ο άδικος θάνατος του εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του σαϊτοπόλεμου, την Κυριακή του Πάσχα.

Ο άτυχος εικονολήπτης χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που η κάμερά του μετέδιδε ζωντανά το έθιμο, γεγονός που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο σοκ, αλλά και θυμό στην τοπική κοινωνία.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός», του site messinianews και εικονολήπτης. Είχε συνεργαστεί με τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αθήνας, αλλά και περιφερειακούς σταθμούς της Πελοποννήσου. Ήταν ένας από τους εμπειρότερους εικονολήπτες στη Μεσσηνία και πάντα στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ

Οργισμένες αντιδράσεις

Μετά το χθεσινό τραγικό περιστατικό, τα ερωτήματα που θέτουν οι ίδιοι οι πολίτες είναι αμείλικτα.

Οι κανόνες ασφαλείας, αλλά και η απόφαση του δήμου Καλαμάτας να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής του εθίμου, το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία 6 χρόνια στο βόρειο πάρκινγκ της Καλαμάτας, είναι τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Πλέον, ερωτήματα όπως το αν η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε την άδεια των κρατικών υπηρεσιών που εγγυούνται την ασφάλεια των πολιτών (αστυνομία, πυροσβεστική), το αν ο δήμος Καλαμάτας είχε σχετικές άδειες στη διάθεσή του, αν ο δήμος Καλαμάτας είχε λάβει τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, είναι μερικά από αυτά που θέτουν οι πολίτες.

Η αλλαγή τόπου διεξαγωγής

Την ίδια στιγμή, στην πόλη της Καλαμάτας, με αφορμή τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, «άνοιξε» και το θέμα των όρων διεξαγωγής του συγκεκριμένου εθίμου, ενώ πολλοί θέτουν ευθέως ζήτημα κατάργησής του.

Τέλος, μετά την χθεσινή τραγωδία, η απόφαση του δήμου Καλαμάτας να αλλάξει, από το 2014, ο τόπος διεξαγωγής του εθίμου και από το γήπεδο των «σφαγείων» να μεταφερθεί στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα είναι ένα ζήτημα που μόλις ανοίγει.

Πηγή: messiniapress.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλαμάτα: Αυτός είναι ο εικονολήπτης που σκοτώθηκε στον σαϊτοπόλεμο

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Νεκρός εικονολήπτης στο σαϊτοπόλεμο – Κατέγραψε τον θάνατο του (Vid)

Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του άτυχου εικονολήπτη