Καλάβρυτα: Διεκόπησαν τα δρομολόγια του Οδοντωτού – Αποκλεισμένη η Ζαχλωρού

Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή της Ζαχλωρούς λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, με την πρόσβαση στον οικισμό να έχει διακοπεί μέχρι νεωτέρας ενώ από το Σάββατο έχουν διακοπεί προσωρινά και τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου από, Διακοπτό προς Καλάβρυτα.

Την διακοπή των δρομολογίων ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από απόφαση της αστυνομίας. Παρά την άμεση απομάκρυνση των βράχων από τη γραμμή, κρίθηκε ότι είναι σε εξέλιξη επικίνδυνη κατολίσθηση.

«Το γεωλογικό φαινόμενο που προκλήθηκε από τις πολλές βροχές που έπεσαν φέτος αλλά και τους όγκους νερού που έχουν συσσωρευτεί μετά και το λιώσμο των πάγων, είναι σε εξέλιξη και τις απαντήσεις πότε θα μπορέσουν να παρέμβουν τόσο οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας όσο και ο Δήμος μας, θα πρέπει να τις δώσει μια έγκυρη γεωλογική εκτίμηση της κατάστασης» αναφέρει στην «ΠτΔ» ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Δημήτρης Χουλιάρας. Ο κ. Χουλιάρας βρέθηκε και χθες στο σημείο με το δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουρά.

Με επείγον έγγραφο του Δημάρχου Καλαβρύτων, ζητήθηκε η συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και η αποστολή ειδικών από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να εκτιμήσουν την κατάσταση της κατολίσθησης σε σχέση και με τις γραμμές του Οδοντωτού, που περνά, κάτω από αυτήν.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ήδη τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και τον διευθύνοντα σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη ενώ κλήθηκε για αυτοψία σήμερα ο διευθυντής Γενικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) Νίκος Νικολάου.

Πηγή: pelop.gr