Κ. Μητσοτάκης: Θα κάνουμε καμπάνια για την αυθεντική Μακεδονία

«Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και φιλέλληνας ο κ. Μαδούρο. Αυτό μας λέει η κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξη που δίνει αυτή την ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Aplha και τον δημοσιογράφο, Α. Σρόιντερ. «Το να έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός και να χαρακτηρίζει μια ευρωπαϊκή προσωπικότητα ως ανθέλληνα πάει πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, που είπε ακόμη ότι «ο κ. Βέμπερ έχει συνταχθεί με το χρόνιο αίτημα της ΝΔ να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο κ. Τσίπρας ποια θέση παίρνει σε αυτό;»

«Το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά στην Ευρώπη είναι μια ισχυρή κεντροδεξιά» δήλωσε στη συνέντευξή του στον Alpha o Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Και ο μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κ. Τσίπρας».

«Είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες θα ψηφίσουν μετά από τέσσερα χρόνια. Μέσα από αυτή την ευρωκάλπη θα βγουν και πολιτικά μηνύματα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Aplha. «Στο χέρι τους τελικά είναι από αυτή την ευρωκάλπη να βγουν και συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών θα είναι η ΝΔ, ο μεγάλος ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εθνικές εκλογές. Θα χάσει απλά σε δύο δόσεις» συμπλήρωσε.

«Τις δημοσκοπήσεις τις βλέπω με ενδιαφέρον αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια φωτογραφία της στιγμής» είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις δημοσκοπήσεις, συμπληρώνοντας πως: «Αυτό που δεν είναι φωτογραφία της στιγμής είναι η ολοένα αυξανομένη απαίτηση του κόσμου για μια πολιτική αλλαγή. Το βράδυ των εκλογών θα ξέρετε και εσείς, και εμείς και ο λαός ποιος είναι ο νικητής. Καθαρή νίκη. Είναι πολύ σημαντικές και οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές για να μείνει κάποιος σπίτι του. Θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι ξεκάθαρη αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκάθαρα επιδοκιμασία στη ΝΔ. Το βράδυ των εκλογών δεν θα υπάρχει αμφιβολία ότι η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ έχει αδειάσει οριστικά και αμετάκλητα.

Αναφερόμενος στην συνέντευξη Μαρινάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε στην συνέντευξή του στον Alpha: «Ο κ. Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Κάνει μια πολύ βαριά καταγγελία. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, από την πλευρά του κ. Παππά; Αν αυτά είχαν ειπωθεί για μένα θα είχα προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη».

«Εγώ έχω τυπικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη όπως έχω με όλους τους επιχειρηματίες» σημείωσε ακόμη «Δεν έχω καμία κοινωνική, δεν έχω φιλική επαφή. Ούτε τακτικά τον βλέπω. Εγώ δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή, ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω κάποια γραμμάτια την επόμενη ημέρα».

Και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται κάποιος Παππάς. Όχι ρασοφόρος. Τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας ή όχι;»

«Ο κ. Τσίπρας κρίνει από τις παρεμβάσεις που ο ίδιος έκανε στη Δικαιοσύνη. Έχω νέα για τον κ. Τσίπρα. Εγώ δεν δουλεύω έτσι. Η ΝΔ θα κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της και θα κρίνει τον κάθε Μαρινάκη. Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τελειώνουν εφόσον ο κόσμος μας εμπιστευτεί» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον Alpha, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπήρχε σκάνδαλο Νοβάρτις αλλά δεν αφορούσε το κάδρο των πολιτικών προσώπων έτσι όπως στήθηκε από τον κ. Τσίπρα».

«Ο κ. Τσίπρας έρχεται και κατηγορεί την ΝΔ που δεν άλλαξε το άρθρο 86. Οι υπουργοί του, ο κ. Πολάκης, ο κ. Καμμένος, κρύβονται πίσω από το άρθρο 86. Δείτε το βαθμό της υποκρισίας. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο πια» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Alpha, λέγοντας ακόμη ότι «Το ερώτημα είναι με τι απολογισμό φτάνει στο τέλος η κυβέρνηση. Εξέπληξε και κάποιους με την αγάπη της για την καρέκλα. Υποτίμησα την αγάπη του κ. Τσίπρα για την καρέκλα».

«Εγώ ζητώ από τους πολίτες να δουν θετικά τα ευρωψηφοδέλτιά μας και να κρίνουν ποιος μπορεί να τους εκπροσωπήσει στη ευρωβουλή», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην συνέντευξή του στον Alpha, ενώ αναφερόμενος στην οικονομία, σημείωσε: «Η πορεία της οικονομίας και του κόστους δανεισμού προεξοφλεί σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Εγώ λέω στους επενδυτές ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα γιατί την επόμενη ημέρα τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα. Δείτε τι γράφει ο ξένος τύπος».

«Τα επιτόκια μας σε σχέση με τα γερμανικά εξακολουθούν να είναι ψηλά. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές. Είπα ότι θα έχει δυσκολία. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ποιον εμπιστεύονται οι επενδυτές» συμπλήρωσε ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη. Πόση αξιοπιστία έχει όταν ξέρει ότι φεύγει. Είπε απίστευτα ψέματα για να κερδίσει την εξουσία. Τώρα που μάλλον μέσα του ξέρει ότι χάνει, έχετε καμία αμφιβολία ότι θα πει πάλι ψέματα;» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha.

Σε «fake news» της κυβέρνησης απέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τον θόρυβο για το δώρο Χριστουγέννων, μιλώντας στον Alpha. «Η Κυβέρνηση επιδίδεται σε μία χυδαία προπαγάνδα fake news. Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο των Χριστουγέννων» είπε χαρακτηριστικά.

«Καλώς αποπληρώνουμε το ΔΝΤ. Από εκεί και πέρα να αναρωτηθείτε γιατί η κυβέρνηση δεν αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε χιλιάδες επαγγελματίες που τους χρωστάει το δημόσιο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απορρίπτω οποιασδήποτε μορφής φυσική ή φραστική βία. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι οργισμένος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει γιατί αυτή η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή».

«Στο βασικό επιχείρημα γιατί δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες, ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει ποτέ» είπε, αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΝΔ. «Περιμένω ακόμα τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του να τα εξηγήσουν αυτά στη Β. Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μετριάσω τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας».

«Αυθεντική Μακεδονία είναι η δική μας Μακεδονία» είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «Θα κάνουμε μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για να υποστηρίξουμε τη Μακεδονία. Θα αγωνιστούμε να κατοχυρώσουμε τα ελληνικά προϊόντα, να κατοχυρώσουν τα σήματά τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες το νέο μουσείο της Βεργίνας. Θα ήθελα να είναι ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε όλο το κόσμο το μεγαλείο του μακεδονικού πολιτισμού».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ε. Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη. Αυτό που εννοούσε και αντελήφθην είναι ότι τιμητική πρόταση θα μπορούσε να είναι το νόμπελ, θεωρητικά, για κάθε Έλληνα πολιτικό. Αλλά για μια κακή συμφωνία δεν το αντιλαμβάνομαι».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τη συνάντησή του, σήμερα, με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ, είπε «είχα τη χαρά να περάσω δυο ώρες με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ. Είναι βέβαιο ότι εμείς είμαστε συνεπείς στη γραμμή μας για τη σημασία της ελλοναμερικανικής συνεργασίας. Άλλοι διαδήλωναν με πορείες προς την αμερικανική πρεσβεία», ενώ έκανε λόγο και για «αγκάθια» στις σχέσεις λέγοντας: «Υπάρχουν και αγκάθια στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Αναφέρω ένα. Τη Βενεζουέλα».

«Το πρόβλημα των Εξαρχείων δεν αντιμετωπίζεται μόνο κατασταλτικά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του. «Δεν υπάρχουν γκέτο και άβατα αλλά θα ξεκινήσει και από τα πανεπιστήμια. Τη στιγμή που θα καταργηθεί το άσυλο, η αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει στο πανεπιστήμιο χωρίς να χρειάζεται καμία ειδική συναίνεση και ειδική άδεια. Τη στιγμή που το άσυλο καταργείται ο διακινητής ναρκωτικών έξω από την ΑΣΟΕΕ θα μπορεί να συλληφθεί. Ο αστυνομικός θα μπει και θα τον βγάλει έξω. Αυτό σημαίνει κατάργηση του ασύλου. Το άσυλο των ιδεών προστατεύεται επαρκέστατα στην Ελλάδα».

«Το πρόβλημα είναι μόνο πρόβλημα Εξαρχείων» είπε αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας. «Υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ανασφάλειας. Οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας υποφέρουν σήμερα από την εγκληματικότητα επειδή εξαφανίστηκε η ομάδα Δ, ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ είναι αποδυναμωμένη».

Μιλώντας για την περιοχή των Εξαρχείων, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε: «Πρέπει να ξαναδώσουμε οικονομική ζωή στην περιοχή των Εξαρχείων. Νέα μεγάλη αλλαγή τολμηρή παρέμβαση στο αρχαιολογικό μουσείο, με επέκταση εκθεσιακών του χώρων, μετατροπή του σε νέο πόλο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή».

«Η Κυβέρνηση αφού έχει κοροϊδέψει και εμπαίξει τους φοιτητές, φέρνει ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει το χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Είναι μια άποψη γενικότερης ισοπέδωσης προς τα κάτω» είπε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η συζήτηση του οποίου είναι σε εξέλιξη στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ