Μαγεία από Μπάρτσα 3-0 την Μάντσεστερ και πάλι ημιτελικά

Η Μπαρτσελονα έκανε ό,τι ήθελε τη Γιουνάιτεντ, την καθάρισε 3-0 (4-0 συνολικό σκορ) και έπειτα από τέσσερα χρόνια, θα δώσει το παρών στους “4”, όπου περιμένει τον νικητή από το Πόρτο-Λίβερπουλ.

Δεν ήταν απλά άλλη κλάση. Τις περισσότερες στιγμές του ματς ήταν λες και έπαιζαν άντρες με παιδιά. Είχε φανεί από το Μάντσεστερ ότι η Μπαρτσελόνα εκτός από εκείνο το 0-1 που πήρε, δεν θα είχε αντίπαλο στα προημιτελικά. Η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε και οι Μπλαουγκράνα φρόντισαν να στήσουν φιέστα στη ρεβάνς. Την καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες, έφτασαν πανεύκολα στο 3-0 (4-0 συνολικό σκορ) και επιστρέφουν στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από το 2015.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν. Μπήκαν τόσο δυναμικά, ώστε μόλις στα 35 δευτερόλεπτα είχαν οριζόντιο δοκάρι με τον Ράσφορντ. Σταδιακά όμως η μπάλα κυλούσε προς τη δική τους περιοχή. Και στο 16′ ήρθε το πρώτο χτύπημα. Ο Μέσι τα έκανε όλα. Εκλεψε την μπάλα, έκανε ποδιά και πυροβόλησε από το ημικύκλιο στην απέναντι γωνία. Τέσσερα λεπτά αργότερα αυτή τη φορά με το δεξί ο Μέσι ξαναχτύπησε. Μόνο που αυτό του το… χάρισε με τρελό πνίξιμο μέσα από τα χέρια ο Ντε Χέα. Ετσι ο Αργεντινός σούπερ σταρ έβαλε την έκτη ντομπλέτα του σε προημιτελικά και έπειτα από 50 σουτ, έβαλε τέλος στην αστοχία του, καθώς δεν έβρισκε δίχτυα σε αυτή τη φάση από το 2013.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία διάθεση να πατήσουν φρένο και δημιουργούσαν ασταμάτητα. Στο 45’+1′ ο Ντε Χέα σταμάτησε πάνω στη γραμμή τον Σέρζι Ρομπέρτο, ενώ το πόδι του Γιανγκ έσωσε πριν σκοράρει ξανά ο Μέσι (47′). Ωστόσο, στο τρομερό curler του Κουτίνιο (60′) ο Ντε Χέα δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Ο Μέσι προσπάθησε ακόμα δύο φορές για το χατ τρικ που δεν ήρθε (64′ ψαλιδάκι, 90′ σουτ-απόκρουση Ντε Χέα) και ο Τερ Στέγκεν είχε εκπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες (89′).

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Μπαρτσελόνα να είναι όχι απλά αήττητη στη φετινή διοργάνωση (7 νίκες, 3 ισοπαλίες), αλλά να μην έχει βρεθεί καν πίσω στο σκορ σε οποιαδήποτε στιγμή. Τώρα όμως θα έχει λογικά ακόμα δυσκολότερο έργο, καθώς θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο-Λίβερπουλ, με τους Reds φυσικά να είναι ο πιο πιθανός αντίπαλός της πριν τον τελικό της Μαδρίτης…

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο (71′ Σεμέντο), Μπουσκέτς, Αρτούρ (75′ Βιδάλ), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (81′ Ντεμπελέ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Γιανγκ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Φρεντ, Λίνγκαρντ (80′ Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (73′ Λουκάκου), Μαρσιάλ (65′ Νταλοτ).

Πηγή: gazzetta.gr