Ν. Παππάς: Η Ελλάδα θα πατήσει την Σελήνη με δικό της όχημα

«Η Ελλάδα γίνεται συμμέτοχη σε πρόγραμμα της ΝΑΣΑ, μαζί με άλλες χώρες, και το 2021-2022 η χώρα μας θα είναι στη δεκάδα των χωρών που έχουν ακουμπήσει όχημά τους στη Σελήνη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, για τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε χθες ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός με τη NASA.

Ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για «μια μεγάλη κατάκτηση. Το όχημα θα συγκεντρώσει δεδομένα που θα ανήκουν στην ελληνική Πολιτεία και θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα ερευνητικά μας κέντρα» και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε με τη ΝΑΣΑ με 14 ελληνικές προτάσεις, από ελληνικά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και ιδιωτικές εταιρείες και η εντύπωση που έχουμε διαμορφώσει διεθνώς είναι η εντύπωση ενός επαρκέστατου ανθρώπινου δυναμικού που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο έργο είπε ότι «η τεχνολογική αιχμή είναι το τι συμβαίνει σε άλλους πλανήτες με πρώτη τη Σελήνη, όπου θα μελετηθούν πράγματα όπως το τι συμβαίνει με την ακτινοβολία, την υγρασία κ.α», διευκρινίζοντας ότι «το ρομποτικό όχημα ( σ.σ. που θα ταξιδέψει προς τη Σελήνη) θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα».

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «αυτό το πρόγραμμα θα μεγαλώσει και θα αναπτυχθεί, σε όγκο και εκτόπισμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιστορική στιγμή: Συνεργασία Ελλάδας- ΝASA για ελληνική αποστολή στη Σελήνη

Απολύτως επιτυχής η εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 4 (Βίντεο)