“Πεντάσφαιρος” Ολυμπιακός, καθυστέρησε τη φιέστα του ΠΑΟΚ

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, ο Ολυμπιακός… σκόρπισε με 5-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και έτσι καθυστέρησε την απονομή του πρωταθλήματος στον ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν με το… πόδι στο γκάζι από το πρώτο λεπτό, βρήκαν δίχτυα με τους Μασούρα (9’), Χασάν (50’), Γκιλιέρμε (61’), Καμαρά (70’) και Ελαμπντελαουί (78’), όμως τρομερό ματς έκαναν οι Ποντένσε και Φορτούνης που… έφτιαξαν από δύο γκολ ο καθένας, αλλά και πολλές ακόμα φάσεις.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 6’ η Λαμία έφτασα μία… ανάσα από το γκολ, όταν από λάθος του Ομάρ ο Αμαράλ έβγαλε αμαρκάριστος την σέντρα και ο Μάζουρεκ με κοντινή προβολή σημάδεψε το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός ωστόσο απάντησε αμέσως και τρία λεπτά αργότερα δημιούργησε τη δική του πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όμως ήταν πιο αποτελεσματικός. Ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα, ο Χασάν με το κεφάλι γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Μασούρας με δεύτερη προσπάθεια και νέα κεφαλιά έγραψε το 0-1!

Το γκολ αυτό έδωσε… άλλον αέρα στους Πειραιώτες, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα, ήλεγχαν τον ρυθμό και έψαχναν το δεύτερο γκολ για να καθαρίσουν. Βέβαια, παρά τις εμπνεύσεις των Μασούρα και Ποντένσε, ο Ολυμπιακός δεν πατούσε περιοχή και απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ, τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις τους. Μάλιστα, στο 26’ ο Σισέ έκοψε την τελευταία στιγμή το σουτ του Πάουλο, ενώ στο 35’ ο Μάζουρεκ καθυστέρησε πολύ εντός περιοχής και τελικά σούταρε πάνω στα σώματα. Το ημίχρονο πάντως έκλεισε με τον Ολυμπιακό να χάνει άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες, με τους Ποντένσε και Φορτούνη να μην τελειώνουν σωστά τις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το… πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα στο 50’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά, καθώς ο Χασάν μετά από ωραία κάθετη του Φορτούν με υπέροχο πλασέ έγραψε το 0-2! Το γκολ αυτό χαλάρωσε πλέον τους Ερυθρόλευκους και απογοήτευσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειχναν ανήμποροι να σταματήσουν τους αντιπάλους τους.

Στο 58’ και στο 60’ ο Κυριακίδης είπε «όχι» στα σουτ των Ομάρ και Ντίας, όμως στο 61’ ο Φορτούνης αφού… άδειασε δύο αντιπάλους του, έβγαλε την σέντρα και ο Γκιλιέρμε με ωραία κεφαλιά από κοντά έγραψε το 0-3!

Παρά τα τρία γκολ πάντως, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισαν να παίζουν στα κόκκινα και έτσι δεν δυσκολεύτηκαν να πετύχουν κι άλλα γκολ. Στο 70’ ο Κυριακίδης είπε «όχι» στην κεφαλιά του Ντίας, όμως ο Καμαρά από κοντά έγραψε το 0-4, ενώ στο 78’ ο Ελαμπντελαουί με σουτάρα εντός περιοχής έγραψε το 0-5! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης στο Αγρίνιο, όπου ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις!

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Λιάβας, Μαλής, Τσοκάνης (λ.τ. 38′ Μαρινάκης), Αμαράλ, Τσιγγάρας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο (53′ Μπαϊροβιτς), Μανά, Ντίας (69′ Ντουάρτε), Μάζουρεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιαννακόπουλος, Γκούγκα, Γιαννιώτης, Παρράς

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (66′ Μπουχαλάκης), Γκιγέρμε, Φορτούνης, Μασούρας (60′ Ντίας), Ποντένσε, Χασάν (71′ Σολδάνο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Λοντίγκιν, Ανδρούτσος, Γκερέρο, Βούκοβιτς

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας.
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Ηλίας Αλεξέας
4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Πηγή: sportdog.gr