Πρόεδρος Σωφρονιστικών για το φρικιαστικό βίντεο με τη δολοφονία κρατούμενου στον Κορυδαλλό: Φταίει το υπ. Δικαιοσύνης

Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος

«Το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υπαίτιο για την κατάσταση στον Κορυδαλλό» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσιος μετά το βίντεο-σοκ που δείχνει τη στιγμή της δολοφονίας Αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Είναι εικόνες ντροπής, εικόνες φυλακής που ταιριάζει σε χώρες όπως η Βενεζουέλα ή η Βραζιλία και όχι σε μια ευρωπαϊκή φυλακή» πρόσθεσε ο κ. Καρακίτσιος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κορυδαλλό «μητρόπολη των φυλακών καθώς τα προβλήματα που έχει διαχέονται στις φυλακές της χώρας. Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο» τόνισε ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Ερωτηθείς για την εικόνα των συναδέλφων του να μην κάνουν τίποτα ενώ βλέπουν μπροστά τους κρατούμενους να μαχαιρώνουν μέχρι θανάτου τον Άλμπερτ Μπάκο ο κ. Καρακίτσιος αρχικά σχολίασε ότι «γεννά ερωτήματα η εικόνα τους στο βίντεο, αλλά αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι δεν λείπουν οι υπάλληλοι αλλά ότι λείπει το κράτος» για να αποκαλύψει στη συνέχεια ότι «οι δύο συνάδελφοι έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια».

Θυμίζουμε ότι τo υπουργείο Δικαιοσύνης αντέδρασε έντονα για τη δημοσιοποίηση βίντεο από τις φυλακές Κορυδαλλού με τη δολοφονία Αλβανού κρατουμένου.

Επισημαίνει ότι το βίντεο αυτό αποτελεί «στοιχείο της σχετικής δικογραφίας» και κάνει λόγο για «Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων».

Αναλυτικά:

«Το σημερινό «βίντεο από τον Κορυδαλλό» αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος. Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν».

Το επίμαχο βίντεο 

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, που αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», αποτυπώνεται δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο η σκηνή όπου δύο κρατούμενοι μαχαιρώνουν το θύμα εν ψυχρώ. Οι δύο συνεργοί ακινητοποίησαν το θύμα και το μαχαίρωσαν 17 φορές στο λαιμό και το στήθος.

Το θύμα ήταν κατηγορούμενος και για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου αλλά και ως ηθικός αυτουργός στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στο βίντεο φαίνεται το θύμα αιμόφυρτο να μεταφέρεται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν προλάβει να αντιδράσουν.

Διαβάστε, επίσης:

Σοκ! Ο Αλβανός αρχιμαφιόζος ήταν έτοιμος να μαχαιρώσει τον Βορίδη και τον Φλώρο στο δικαστήριο