Πρόστιμο 2.600 ευρώ στην 90χρονη που πωλούσε τερλίκια – «Να μου κατασχέσετε το φέρετρο»

Το αρχαίο ρητό “ενός κακού μύρια έπονται” φαίνεται να έχει πλήρη ισχύ στην περίπτωση της 90χρονης με τα τερλίκια, η οποία αφού είχε συλληφθεί και τις επεβλήθη 200€ πρόστιμο, χθες έπεσε θύμα κλοπής και της ήρθε επίσης νέο υπέρογκο πρόστιμο από την εφορία.

Συγκεκριμένα, πρόστιμο ύψους 2.600 € επιβλήθηκε από την εφορία Αμπελοκήπων στην 90χρονη, η οποία είχε συλληφθεί να πουλάει πλεχτές κάλτσες στην λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαρτίου.

Τα 2.500 ευρώ του προστίμου επιβλήθηκαν στην ηλικιωμένη, διότι δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία, ενώ τα 100 ευρώ γιατί δεν είχε κάνει έναρξη… επαγγέλματος.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο επιδόθηκε χθες στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής από σπείρα τριών ατόμων, όταν δύο γυναίκες την πλησίασαν και της άρπαξαν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.

«Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε» ήταν η απάντηση της ηλικιωμένης στους αρμοδίους, μέσω του δικηγόρου της.

«Είμαι 90 χρονών και ελπίζω ότι θα βρείτε να κατάσχετε τα 2.600 ευρώ που μου καταλογίσατε αστραπιαία, από τα έξοδα της κηδείας μου ή κατάσχοντας το φέρετρό μου», απάντησε, όπως μετέδωσε o ALPHA στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σύλληψη της υπέργηρης γυναίκας είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς κατά την σύλληψη της οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για την λήψη αποτυπωμάτων, όπου και παρέμεινε 12 ώρες, όταν μετά από εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.

Δείτε τα έγγραφα με το πρόστιμο από το seleo.gr: