Τα σχέδια ΚΙΝΑΛ για μετεκλογικές συνεργασίες, ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. ζήτησε την «τρίτη εντολή» για σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, για να καταθέσει πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης

Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι χιλιάδες σύνεδροι στον υποψήφιο των ευρωσοσιαλιστών για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Φρανς Τίμμερμανς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Εικόνες και σύμβολα από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο των διήμερων εκδηλώσεων, με προφανή στόχο να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς και να αντισταθούν στις «Σειρήνες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτόνομη πορεία

Η Φώφη Γεννηματά για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα έχει αυτόνομη πορεία, αποκλείοντας οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κράτησε ίσες αποστάσεις και από τη Ν.Δ.

«Λέμε ένα βροντερό ναι στην ήττα και την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βροντερό όχι στη δεξιά παλινόρθωση. Επιβεβαιώνουμε και σήμερα στο συνέδριό μας την απόφαση αυτή 4.500 σύνεδροι και θα την τηρήσουμε απαρέγκλιτα. Οποιαδήποτε αλλαγή θέσης προϋποθέτει απόφαση συνεδρίου», δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. ζήτησε ωστόσο την «τρίτη εντολή» για σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, για να καταθέσει πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης. Το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών απασχόλησε έντονα τους συνέδρους, με την κ. Γεννηματά πάντως να ξεκαθαρίζει πως το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις αδιέξοδες πολιτικές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα, υποστήριξε πως όλα αυτά θα εξαρτηθούν από το ποσοστό που θα καταγράψει το κόμμα στις επόμενες εκλογές. «Αν ο λαός μάς δώσει ποσοστό που θα μας επιτρέψει να οδηγήσουμε σε προοδευτική συμμαχία, θα πρέπει να είμαστε δύναμη σταθερότητας, αλλιώς αν ο λαός δεν μας τιμήσει, μόνος δρόμος είναι η αντιπολίτευση», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ.

Διαβάστε, επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Υποψήφιος βουλευτής με τον Β. Λεβέντη στην β’ Αθηνών