Χίος: Εντυπωσιακός και με διεθνή εμβέλεια ο φετινός Ρουκετοπόλεμος (Εικόνες)

Χιλιάδες ρουκέτες μετέτρεψαν τον χιώτικο ουρανό, το βράδυ του Μ. Σαββάτου, σε μέρα, αφού για ακόμη μία χρονιά οι Βρονταδούσοι ρουκετατζήδες έδωσαν τη ψυχή τους στο πιο εντυπωσιακό έθιμο της Ελλάδας.

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και μη, έσπευσαν να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα από διάφορα σημεία του Βροντάδου, καθώς και από το Αίπος.

Από τη μία η Παναγία Ερειθιανή και από την άλλη ο Άγιος Μάρκος αναμετρήθηκαν και φέτος στον πιο όμορφο… πόλεμο που έχει υπάρξει ποτέ!

Το συνεργείο του National Geographic πιστό στο ραντεβού, βρέθηκε από νωρίς στο Βροντάδο, πραγματοποιώντας λήψεις εναέριες αλλά και επίγειες, προετοιμάζοντας το υλικό που θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο και θα διαδώσει το έθιμο του ρουκετοπόλεμου.

Με σύμμαχο τον καιρό οι ρουκετατζήδες αφού πραγματοποίησαν –την πλέον καθιερωμένη παρέλαση τους στο Πετροκάραβο- έλαβαν θέσεις μάχης μπροστά από τους ρουκετοσύρτες, τιμώντας το έθιμο που τους άφησαν παρακαταθήκη οι παππούδες και προπαππούδες τους.

Και φέτος ο αριθμός των ρουκετών δεν ξεπέρασε τις 12.000 συνολικά, κάτι που οδηγεί σε αμοιβαία κοινή λύση ρουκετατζήδων και περίοικων.

Δείτε παρακάτω εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψε το politischios.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αθήνα: Χαμός από τα βεγγαλικά στον εορτασμό της Ανάστασης (Πανοραμικό βίντεο)