Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε υπερήφανοι γιατί μόλις μπορέσαμε δώσαμε τη 13η σύνταξη

“Δεν είναι μόνο ένα ρεύμα νίκης, είναι ένα γνήσιο λαϊκό ξέσπασμα, δημοκρατικό ξέσπασμα, ένα ξέσπασμα αξιοπρέπειας”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την υποδοχή που του επιφύλαξαν σήμερα οι κάτοικοι στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αυτή η υποδοχή και η συμμετοχή του κόσμου “αποδεικνύει ότι ζούμε τις μέρες εκείνης της εβδομάδας του Ιουλίου του 2015 (σ.σ. το δημοψήφισμα), που όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά”.

Η κληρονομιά της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, σε άλλη παράταξη ανήκει

Κάποιοι ανακήρυξαν τον κ. Μητσοτάκη “πρωθυπουργό” από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ., ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Μιλούσαν για διαφορά 15 μονάδων στις δημοσκοπήσεις και τώρα που η διαφορά μειώνεται και βλέπουν την υποδοχή του κόσμου στις περιοδείες του πρωθυπουργού τους έπιασε πανικός, είπε, και έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν ακόμα και για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος ή νοθεία.

“Η κληρονομιά της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, σε άλλη παράταξη ανήκει,ας τα ξεχάσουν αυτά και ας τα αφήσουν στη δεκαετία του 1960”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Η κυβέρνηση δεν θεωρεί τους Ρομά “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Ρομά που συμμετέχουν στη συγκέντρωση και τόνισε πως η κυβέρνηση πήρε μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και δεν θεωρεί τους τσιγγάνους “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”.

Ο Μητσοτάκης έχει ένα πρόγραμμα που είναι πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει ένα πρόγραμμα που είναι πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ και το πρόγραμμα αυτό θέλει να εφαρμόσει αν αναλάβει την εξουσία.

Σχολιάζοντας την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα επιδόματα είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει τι είναι τα 100 και τα 200 ευρώ, ούτε να παίρνει κάποιος 300 ευρώ το μήνα.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί μόλις μπορέσαμε δώσαμε τη 13η σύνταξη, μια ανάσα αξιοπρέπειας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα της κυβέρνησης και δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι γιατί μόλις μπορέσαμε δώσαμε τη 13η σύνταξη, μια ανάσα αξιοπρέπειας”.

Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη για να προστατεύσει το εισόδημα τους.

Άλλοι είναι «επαγγελματίες της μίζας, της διαπλοκής και της διαφθοράς»

Για τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το νομό Τρικάλων είπε ότι από 51 εκατομμύρια που ήταν την περίοδο 2010-1014 αυξήθηκαν σε 151 εκατομμύρια την τελευταία τετραετία.

Απάντησε και σε όσους τους έλεγαν “ερασιτέχνες” και “κατσαπλιάδες” και σημείωσε πως οι άλλοι είναι “επαγγελματίες της μίζας, της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Θέλουμε η μεγάλη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου να δώσει μήνυμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι τελειώσαμε πια με τις πολιτικές της λιτότητας

“Η προηγούμενη τετραετία ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο σε δυσμενείς συνθήκες, το δεύτερο ημίχρονο θα σκοράρουμε και θα παίξουμε τη μπάλα που γνωρίζουμε”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Θέλουμε η μεγάλη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου να δώσει μήνυμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι τελειώσαμε πια με τις πολιτικές της λιτότητας, τελειώσαμε πια με το να ορίζουν τεχνοκράτες πάνω από το κεφάλι μας, πως θα κατανείμουμε τον πλούτο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Και από εδώ και πέρα μια κυρίαρχη κυβέρνηση, με τη στήριξη του λαού θα προχωρήσει και σε άλλα βαθύτερα φιλολαϊκά μέτρα, από την επόμενη μέρα και για την επόμενη τετραετία”, επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ