Αλέξης Χαρίτσης: Η χώρα διαθέτει κυβέρνηση που θα πράξει ό,τι ορίζει το Σύνταγμα

«Η χώρα μας διαθέτει κυβέρνηση, η οποία θα πράξει όλα όσα ορίζει το Σύνταγμα και θα οδηγήσει με συντεταγμένο τρόπο τη χώρα σε εκλογές», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την επιλογή των ανωτάτων λειτουργώ της Δικαιοσύνης σε προεκλογική περίοδο.

«Κάποιοι δεν κρατιούνται να έρθουν ξανά στην εξουσία αντιμετωπίζοντας τη Δικαιοσύνη και το κράτος ως κομματικό λάφυρο», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7 88.6» και τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε την ανάγκη «να καλλιεργηθεί επιτέλους μια κουλτούρα συνεννόησης στη χώρας μας για κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της Δικαιοσύνης», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η ΝΔ και ο κ. Βενιζέλος δεν δικαιούνται να ομιλούν όταν ήταν εκείνοι που το 2014, λίγο πριν το τέλος της θητείας της τότε κυβέρνησης, τοποθέτησαν τον κ. Στουρνάρα – ένα πολιτικό πρόσωπο – στην κρίσιμη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, δεσμεύοντας τις επόμενες κυβερνήσεις για 6 χρόνια».

Για την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε πως δεν υπάρχουν εύκολες και μονοσήμαντες απαντήσεις και ότι το κόμμα θα πρέπει να εξετάσει όλα τα δεδομένα, να αναστοχαστεί πάνω στο αποτέλεσμα, αλλά κυρίως να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να μιλήσει με τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ