Δραγασάκης: Εμείς πεντακάθαρη πολιτική και εσείς ψέματα, συκοφαντίες και αντιδημοκρατία

«Ότι κάνουμε εμείς, είναι προβολή στο πεδίο της πολιτικής και είναι εντός των δημοκρατικών κανόνων. Αυτό που κάνετε εσείς ξεφεύγει από τη δημοκρατία, κινείται στη σφαίρα της παραπολιτικής και της αντιδημοκρατίας».

Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, υπεραμυνόμενος των νέων μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τα δικά της αντίμετρα στη πρωτοβουλία αυτή είναι η τυμβωρυχία και τα fake news.

«Από τη μια, είναι η πεντακάθαρη πολιτική και από την άλλη τα ψέματα, οι συκοφαντίες, τα fake news και η αντιδημοκρατία.

Εμείς με τα μέτρα της πολιτικής μας, χρήσιμα στη κοινωνία. Εσείς, με τις τυμβωρυχίες και τα κότερα. Εμείς επιμένουμε στο πεδίο της πολιτικής, εσείς προχωράτε με τα εύσημα των ακροδεξιών εντύπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Απαντώντας στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση κινήθηκε ψηφοθηρικά και ότι τα μέτρα στήριξης κοινωνικών ομάδων, έχουν προεκλογική σκοπιμότητα ο κ. Δραγασάκης αντέτεινε ότι θα πρέπει και οι ίδιοι που ασκούν κριτική να απαντήσουν αν τα μέτρα είναι αναγκαία για τη κοινωνία.

«Ο χρόνος είναι πράγματι προεκλογικός. Αλλά τα μέτρα είναι αναγκαία και υπηρετούν την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα και έπρεπε να ληφθούν. Γιατί να μην τα κάνουμε τώρα αφού μπορούμε, και να το αφήσουμε αργότερα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Οι ίδιες κατηγορίες ελέχθησαν και για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Κι όμως θεσμοθετήθηκαν, υλοποιήθηκαν και ισχύουν».

Ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «αντί να απαντήσει στις πρωτοβουλίες που παίρνει η κυβέρνηση, όπως η θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης και η μείωση του ΦΠΑ και να πει ποια είναι τα δικά της αντίμετρα, αυτό που προτείνει είναι ο Πετσίτης, η τυμβωρυχία στο Μάτι και τελευταία το κότερο και η οικογένεια του πρωθυπουργού».

«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε όπως και να τα πείτε, είναι προς όφελος και της οικογένειας και της κοινωνίας και της χώρας. Τα δικά σας μέτρα όμως βρίσκονται έξω από τη δημοκρατία. Αντλούνται από τους υπονόμους της ακροδεξιάς και από σκοτεινά συμφέροντα που πλήττουν τη δημοκρατία και τη κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε:

«Τα πραγματικά χαρακτηριστικά των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι ότι δεν είναι έκτακτες παροχές. Είναι μόνιμες πολιτικές, που καθίστανται δυνατές από το διαθέσιμο χώρο που κερδίσαμε και χάριν της πολιτικής που ακολουθήσαμε και τις θυσίες του ελληνικού λαού και γίνονται στοχευμένα».

Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ακόμα ότι:

-Τα μέτρα διαμορφώνουν γραμμή προληπτικής άμυνας και στοχεύουν στην αντιστάθμιση τυχόν αρνητικών επιπτώσεων.

-Δεν αντιστρατεύονται το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων νέας γενιάς, που ενισχύουν την ανάπτυξη και όχι τη λιτότητα και πολλά από αυτά βοηθούν την παραγωγική βάση της οικονομίας .

-Μέτρα όπως η υπεραπόδοση αποτελούν ισχυρότατο μέσο υπέρ των επενδύσεων.

-Δείχνουν ότι η έξοδος από τα Μνημόνια δεν ήταν μια τυπική διαδικασία αλλά κατάκτηση της κοινωνίας και η αυτονομία αυτή της χώρας της επιτρέπει να περνάει σε νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής

«Για αυτό έρχονται ως συμπλήρωμα της Θεσσαλονίκης αυτά τα μέτρα και δεν θα είναι τελευταία. Κάθε νέο περιθώριο που θα έχουμε θα μετατρέπεται σε ενίσχυση για επενδύσεις και ανάπτυξη», σημείωσε.

Πριν κλείσει την ομιλία του, ο κ. Δραγασάκης επανήλθε στο θέμα των fake news σημειώνοντας ότι στη πολιτική του διαδρομή έζησε ανάλογα περιστατικά με αυτά που σήμερα εμφανίζονται, και υπενθύμισε τη φωτογραφία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη , που τον εμφάνιζε μαζί με χιτλερικούς ναζί ενώ αναγνωρίστηκε μετά τις εκλογές ότι ήταν ψεύτικη.

Την ίδια περίοδο, όπως είπε, υπήρξε ψεύτικη φωτογραφία του Χαριλάου Φλωράκη σε κότερο που αμέσως μετά τις εκλογές διαπιστώθηκε η αλήθεια ενώ αυτή η τακτική συνεχίστηκε σε βάρος και άλλων πολιτικών.

«Το μόνο που πέτυχαν όλα αυτά, ήταν η απαξίωση της πολιτικής , η ενίσχυση των εκφυλιστικών φαινομένων στη δημόσια ζωή. Αυτά θέλετε να αντιγράψετε; Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση, τους κινδύνους για τη δημοκρατία και τις προκλήσεις του μέλλοντος; Δεν διδαχθήκατε τίποτα από το παρελθόν;» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης απευθυνόμενος κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ζούμε μια ιστορική συγκυρία. Υπάρχουν δυνάμεις και στα ΜΜΕ και στη πολιτική που σπρώχνουν τη πολιτική προς τον εκχυδαϊσμό και ακροδεξιές δυνάμεις που καλλιεργούν το μίσος και τη ξενοφοβία. Σε αυτή τη συγκυρία θα ήθελα να σας καλέσω όλους να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που υπάρχουν. Να υπερασπιστούμε τον πολιτικό διάλογο και τις αντιπαραθέσεις μας πάνω στα κρίσιμα προβλήματα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και η χώρα με βάσει τα προγράμματα και τις αξίες που έχει ο κάθε ένας. Όλα τα άλλα πλήττουν τη δημοκρατία», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κατέληξε.

«Η πλειοψηφία της Βουλής σήμερα, και αύριο της κοινωνίας θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ