Εκτίμηση Υπουργείου Εσωτερικών: Μπροστά με 9 μονάδες η ΝΔ

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9 ποσοστιαίες μονάδες δίνει η Singular Logic στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 10% των ψήφων για τις ευρωεκλογές, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται αυτή τη στιγμή στο 9% με απόκλιση +/- ο,5%.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου φαίνεται πως εισέρχεται στην Ευρωβουλή ενώ αντίθετα, η εκτίμηση για το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη είναι πως δεν θα εκλέξει ευρωβουλευτή.

«Αγγίζει» το 33% η ΝΔ, στο 24% ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, λαμβάνει ποσοστό 32,8% ενώ το κυβερνών κόμμα δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται καθαρά το Κίνημα Αλλαγής με 7,8% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 4,9% από 9,39% στις προηγούμενες εκλογές καθώς ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της φαίνεται πως κινήθηκαν προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που λαμβάνει ποσοστό 4,1%.

Τέλος, το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη θα βρεθεί «κοντά στην πηγή, αλλά μάλλον δεν θα πιει νερό» καθώς η εκτίμηση είναι ότι δεν θα εκλέξει ευρωβουλευτή (2,9%).

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρωεκλογές 2019: Μεγάλη νίκη της ΝΔ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Προβάδισμα της ΝΔ στην πρώτη εκτίμηση της Καπα Research