Η Μπάρτσα με έναν εκπληκτικό Μέσι 3-0 την Λίβερπουλ

Η Μπαρτσελόνα με τον τεράστιο Λιονέλ Μέσι νίκησε την Λίβερπουλ 3-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα για να προκριθεί στον τελικό του Champions League και να διεκδικήσει το τρόπαιο μέσα στη Μαδρίτη.

Με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι που σκόραρε δύο φορές, η Μπαρτσελόνα ξετίναξε 3-0 την Λίβερπουλ και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Champions League, που θα γίνει την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη, στο ολοκαίνουργιο γήπεδο της Ατλέτικο.

Παρά τη διάσταση που πήρε το σκορ, οι Άγγλοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο μέσα στο “Καμπ Νόου”, γήπεδο στο οποίο δεν είχαν χάσει ποτέ μέχρι την πρωτομαγιά του ’19, ωστόσο ο Γιούργκεν Κλοπ αν πρέπει να τα βάλει με κάποιους για την ήττα, αυτοί είναι οι επιθετικοί του που σε καίριες φάσεις αδυνατούσαν να νικήσουν τον φορμαρισμένο Τερ Στέγκεν.

ΓΚΟΛ Ο ΣΟΥΑΡΕΣ, ΑΣΤΟΧΟΣ Ο ΜΑΝΕ
Το πρώτο ημίχρονο στο “Καμπ Νόου” κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τις δύο ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο.

Ο ρυθμός εξαιρετικός, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που πανηγύρισε γκολ χάρη στον Λουίς Σουάρες ο οποίος πλήγωσε την πρώην ομάδα του και το πανηγύρισε -όπως είχε προαναγγείλει ότι θα κάνει- στο 26ο λεπτό, έπειτα από σούπερ ασίστ του Άλμπα, μία πάσα που “πάγωσε” την άμυνα των φιλοξενούμενων και ο χαρισματικός φορ ενήργησε σωστά και έγραψε το 1-0.

Αυτό το τέρμα ήταν σημαντικό για τον ίδιο τον Ουρουγουανό, καθώς πρόκειται για το πρώτο του στο Champions League φέτος, ενώ το αμέσως προηγούμενο το είχε σκοράρει ξανά στον Άλισον Μπέκερ όταν ο Βραζιλιάνος κίπερ υπερασπιζόταν την εστία της Ρόμα.

Βέβαια, τότε οι Ρωμαίοι κατάφεραν να αποκλείσουν την Μπάρτσα στα προημιτελικά της διοργάνωσης με κεφαλιά του Κώστα Μανωλά ο οποίος είχε διαμορφώσει το 3-0 στο “Ολιμπίκο”.

Βέβαια, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει εάν ο Σάντιο Μανέ έβρισκε στόχο στο πλασέ που επιχείρησε μπροστά από τον Τερ Στέγκεν, εκμεταλλευόμενος την πανέξυπνη πάσα του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ στο 35′:

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο στο “Καμπ Νόου”, ενώ άξια αναφοράς είναι η φάση που “φωνάζει” η ομάδα του Βαλβέρδε για πέναλτι. Αναφερόμαστε στο 13′ όταν ο Ρόμπερτσον έκανε ένα καταπληκτικό τάκλιν στον Μέσι και στη συνέχεια ο Αργεντινός σούπερ σταρ, πάνω στη μονομαχία του με τον Μάτιπ, διαμαρτυρήθηκε ότι ο στόπερ των φιλοξενούμενων βρήκε τη μπάλα με το χέρι και έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών:

ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΤΕΡ ΣΤΕΓΚΕΝ, ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ Ο ΜΕΣΙ
Στο δεύτερο ημίχρονο δύο ήταν οι πρωταγωνιστές: Ο Τερ Στέγκεν που κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του όταν η Λίβερπουλ πάτησε γκάζι και ο Λιονέλ Μέσι που σκόραρε το 2-0 (75′) και το 3-0 (82′) . Ο Αργεντινός σφράγισε την τεράστια νίκη της ομάδας του, την πρώτη της Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νόου” επί των Λιβερπούλιανς, μ’ ένα καταπληκτικό φάουλ που ήταν αδύνατο να σταματήσει ο Άλισον. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το βράδυ της πρωτομαγιάς στην Καταλονία, ο για πολλούς κορυφαίος για πολλούς ποδοσφαιριστής του πλανήτη δεν είχε σκοράρει ούτε ένα τέρμα εναντίον της Λίβερπουλ.

Με τα δύο αυτά έφτασε τα 26 σε 23 αναμετρήσεις απέναντι στις έξι μεγάλες της Premier League. Όσον αφορά στους “Κόκκινους”, ο Κλοπ δεν μπορεί να έχει παράπονα από τους παίκτες, γενικά, το μόνο προβληματικό κομμάτι των Άγγλων ήταν το τελείωμα των φάσεων.

Για παράδειγμα στο 47′ όταν ο Μίλνερ μέσα από την περιοχή δεν νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 1-1, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 59′ -πάλι- ο Άγγλος δεν μπόρεσε με το σουτ του να παραβιάσει την εστία του καταπληκτικού Γερμανού τερματοφύλακα. Επίσης, ακόμη και στο 3-0 η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να πάει με άλλο ενδιαφέρον να παίξει τον επαναληπτικό στο “Ανφιλντ”, όμως ο Σαλάχ έχασε αυτό που δεν χάνεται κι αυτό διότι ολομόναχος κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.

Πλέον, η Μπαρτσελόνα μένει να τελειώνει με τον επαναληπτικό στο “Ανφιλντ” την Τρίτη 7/5 για να σφραγίσει την παρουσία της στον τελικό. Εκεί, θα περιμένει ή τον Άγιαξ ή την Τότεναμ (σ.σ. παίζουν στις 8/5 και ο Αίαντας προηγείται με 1-0), επιχειρώντας να κατακτήσει το 6ο Champions League της ιστορίας της.

Πηγή: sport24.gr