Θεσσαλονίκη: Ο Τσίπρας καλωσόρισε τσιγγάνους και μετανάστες…

Είναι ίσως η πιο δύσκολη «έδρα» στην οποία καλείται να παίξει… μπάλα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Μιλάμε για την βόρεια Ελλάδα, όπου οι αντιδράσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών ήταν σφοδρότατες και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε αρκετό έδαφος.

Εκεί, λοιπόν και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μια ακόμη ανοιχτή προεκλογική ομιλία.

Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε ρατσιστικές αντιδράσεις και σχόλια, όπως είπε, αναφορικά με τη συμμετοχή τσιγγάνων και μεταναστών στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «τους καλωσορίζουμε, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Στην συνέχεια κάνοντας αναφορά στην πόλη των μεγάλων αγώνων για τη δημοκρατία, την «πόλη που πλημμύρισε εργάτες στη μεγάλη απεργία του Μάη του ‘36», «την πόλη όπου πριν από 56 χρόνια το παρακράτος δολοφονούσε τον Γρηγόρη Λαμπράκη», ξεκίνησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη προβλήτα του λιμανιού, για να σημειώσει ότι και από αυτή τη συγκέντρωση σήμερα δίνεται μήνυμα νίκης.

«Στο μυαλό μας είναι το πώς θα μεταφέρουμε την ευημερία των αριθμών στη ζωή και στη καθημερινότητα των πολλών», είπε ο Αλ. Τσίπρας, εξηγώντας ότι γι’ αυτό και θεσπίστηκαν τα θετικά μέτρα, τα οποία τόνισε πως «δεν είναι δωράκια και παροχές, αλλά επιστροφή των κόπων του λαού μας».

«Όσο η οικονομία αναπτύσσεται, τόσο οι πολλοί θα αισθάνονται τα οφέλη, θα γεύονται τους καρπούς των θυσιών τους. Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία, οι άνθρωποι του μόχθου», είπε, μιλώντας για το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης των πολλών.

«Τώρα χρειαζόμαστε τη δική σας στήριξη για να προχωρήσουμε με αυτό», τόνισε.

Πηγή: newsit.gr