Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα στείλουν σύντομα τον κ. Τσίπρα σε μόνιμη… ξεκούραση

«Να στείλουν σύντομα τον κ. Τσίπρα σε μόνιμη… ξεκούραση, καλεί τους πολίτες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης», όπως αναφέρει νεότερο ενημερωτικό της Πειραιώς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Φάνη Σπανού, και αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του κ. Πολάκη, σημείωσε: «Θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες τρεις μέρες στη Βουλή να μιλήσουμε για όλα και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποια είναι τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης εκλογικής κάλπης. Ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος είναι με τους Πολάκηδες. Ποιος θέλει να πάει τη χώρα μπροστά και ποιος πίσω. Ποιος έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα και ποιος ενδιαφέρεται μόνο να αναμοχλεύει διχασμούς τους παρελθόντος. Τώρα, για τον κ. Τσίπρα, επειδή άκουσα αυτά τα οποία μου είπατε, δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Τον είδα πολύ αγχωμένο, πολύ στεναχωρημένο. Μάλλον χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Μην ανησυχείτε, όμως, θα τον στείλετε για μόνιμη ξεκούραση μετά τις εκλογές».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, σύμφωνα με το ίδιο ενημερωτικό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι -εν αντιθέσει με τα fake news που διαδίδει καθημερινά το Μαξίμου- η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κατά των επιδομάτων, αλλά η στόχευσή της είναι οι πολίτες και κυρίως οι νέοι να μη βασίζονται στα επιδόματα, ακριβώς γιατί θα έχουν βρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

«Δεν είμαστε κατά των επιδομάτων», είπε και πρόσθεσε: «Και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι πρώτοι εμείς στηρίζουμε επιδόματα, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που είναι δικό μας δημιούργημα, για να μπορούμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Όμως, δεν οραματιζόμαστε μια Ελλάδα μόνο των επιδομάτων. Ούτε θέλω το όνειρό των νέων παιδιών να είναι πως θα πάνε να δουν κάποιον πολιτικό για να ανταλλάξουν την ψήφο τους με ένα επίδομα ή με μία μερική απασχόληση ή μια απασχόληση ορισμένου χρόνου. Δεν οραματίζομαι αυτό για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Θέλω να ανταμείψω την εργασία, θέλω να δημιουργήσω θέσεις απασχόλησης, θέλω να δώσω κίνητρα στους επιχειρηματίες μεγάλους, μεσαίους, μικρούς να επενδύσουν και πάλι».

Αναφορικά με το πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να βγει από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε ότι «το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα κλείσουν οι κάλπες, δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ο οποίος θα αμφιβάλλει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή την οποία χρειάζεται η χώρα έχει ήδη δρομολογηθεί. Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, πάμε να ανοίξουμε μια νέα πολιτική σελίδα για την Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Παράρτημα ΑΜΕΑ Ευβοίας (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων). Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό για τη δουλειά που κάνει και υπογράμμισε την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, επισημαίνοντας ότι «με βάση τον απολογισμό των τακτικών προσλήψεων που έγιναν το 2018, μόλις το 9% των τακτικών προσλήψεων που έκανε από το ελληνικό Δημόσιο είναι επιστημονικό προσωπικό». Και πρόσθεσε ότι ο προγραμματισμός και τα σχέδια δομών, όπως η συγκεκριμένη, εμποδίζονται από την έλλειψη τακτικού προσωπικού.

«Δεν μπορεί η λύση για τακτικές ανάγκες να είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα. Γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει το πρόγραμμα και θα βρεθεί και ο εργαζόμενος στον αέρα και η δομή στον αέρα. Και η δομή χάνει τον προγραμματισμό της. Έχει σήμερα έναν κοινωνικό λειτουργό. Παρέχει κάποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες. Αύριο, όταν θα τελειώσει η σύμβασή του και δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά του, δημιουργείται πάλι πρόβλημα. Και αυτό το πρόβλημα δεσμεύομαι να το λύσω θέτοντας ως προτεραιότητα τις μόνιμες προσλήψεις σε δομές που βοηθούν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε εργοστάσιο χρωμάτων της περιοχής όπου συνομίλησε με εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος και σφοδρές αντιδράσεις για τον «σκαφάτο» Τσίπρα