Κ. Μητσοτάκης: Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης

Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αν πιστεύουν ότι χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή πιστεύω θα ψηφίσουν τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να την κάνει πράξη. Είμαι απολύτως διατεθειμένος να κάνουμε ανοικτή δημόσια συζήτηση για το τι είναι πρόοδος και τι είναι συντήρηση σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συντηρητική δύναμη. Είναι βαθιά οπισθοδρομική δύναμη. Πάντως δεν ειναι προοδευτική, είναι ένα μόρφωμα το οποίο αναρριχήθηκε με λαϊκισμό για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει ό,τι πιστεύει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξή του στον ρ/σ News 24/7.

Εμείς ανήκουμε στο ΕΛΚ. Είναι η μεγάλη κεντροδεξιά ευρωπαϊκή οικογένεια. Το ΕΛΚ είναι το ανάχωμα στην ακροδεξιά. Το ΕΛΚ -και με δική μου κινητοποίηση- απομόνωσε ακραίες φωνές και θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη της επόμενης ημέρας. Είναι καλό να υπάρχει μια καλή σχέση με τον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής. Ποιον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Αν είναι με την Κούεν όπως ψελλίζει, βρίσκεται στη σφαίρα της ευρωπαϊκής απομόνωσης, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια με τον “Ρουβίκωνα”, σημείωσε: «ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στη Βουλή. Στην πρώτη επιθεση τους είχε στείλει ο πρόεδρος της Βουλής σπίτι τους με ταξί. Αδιανόητο αυτό που έγινε χθες. Μια ομάδα τραμπούκων εκβιάζουν τη Δημοκρατία. Όλα αυτά γίνονται ως ένδειξη συμπαράστασης σε έναν αμετανόητο δολοφόνο. Επιδεικνύεται μια ανεξήγητη ανοχή σε τέτοια φαινόμενα βίας. Όλα συνδέονται αν θα πρέπει ή δεν πρέπει να δοθεί άδεια σε έναν αμετανόητο δολοφόνο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δημοκρατικος, προοδευτικός πολίτης που δεν αισθάνεται άσχημα βλέποντας αυτές τις εικόνες».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τη μείωση του αφορολογήτου, για να προσθέσει: Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος, ο οποίος παίρνει 750 ευρώ θα πληρώσει φόρο εισοδήματος περίπου 450 ευρώ. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία όλοι μαζί να ψηφίσουμε ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει. Η κυβέρνηση αρνήθηκε. Η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει με κυβέρνηση ΝΔ.

Από τις ευρωεκλογές θα βγουν ξεκάθαρα πολιτικά συμπεράσματα

Από τις ευρωεκλογές θα βγουν ξεκάθαρα πολιτικά συμπεράσματα, όπως και από τις περιφερειακές εκλογές, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ News 24/7, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα.

Δεν καταλαβαίνω από καποια κόμματα την τακτική των ίσων αποστάσεων. Και αυτοί που μας περιγράφουν περίπου ως το ίδιο, δεν τα πολυπιστεύουν. Συγκυβερνήσαμε με το ΚΙΝΑΛ. Όλα αυτά λέγονται για λόγους τακτικής. Αν δει κανείς την ατζέντα μας και μας κρίνει με βάση αυτά που λέμε ότι θα κάνουμε, δεν υπαρχει δυσκολία σε ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει τη ΝΔ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Μακριά από μένα οποιαδήποτε αλαζονεία. Θα εξηγήσουμε την ετυμηγορία της κάλπης. Θα τα αξιολογήσουμε όλα όταν έρθει η ώρα. Οι εθνικές βουλευτικές εκλογές δεν είναι μακριά. Το αργότερο θα γίνουν τον Οκτώβριο. Θα είναι προβληματικό η χώρα να σέρνεται και να κυβερνάται τύποις, είπε, ακόμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη.

Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες-Θα καταργήσουμε την απλή αναλογική

Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες. Το δίλημμα που τίθεται από την απέναντι πλευρά “με τους πολλούς ή τους λίγους” είναι βαθιά διχαστικό, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον ρ/σ News 24/7.

Είχα πει στον κ. Τσίπρα ότι ευχή μου ήταν να πηγαίναμε στις εκλογές με λιγότερη τοξικότητα και πόλωση, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, για να υπογραμμίσει: Εγώ θα μιλώ προγραμματικά. Μετά τις ευρωεκλογές και τις εκλογές θα διαμορφωθούν καινούριες πλειοψηφίες. Η δική μου πόρτα θα είναι ανοικτή. Θέλω να γίνω πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και προφανώς και εκείνων που δεν θα μας εμπιστευτούν.

Την απλή αναλογική θα την καταργήσουμε αμέσως. Και θα προτείνω έναν εκλογικό νόμο, ο οποίος θα είναι δίκαιος και θα εξασφαλίζει και κυβερνησιμότητα. Θα το κάνω, αμέσως, αφού μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι αν συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ