Κ. Μητσοτάκης: Πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές

Το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή που λαμβάνω σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Θα είναι μια ευρεία νίκη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε 4 εβδομάδες, πρόσθεσε.

«Δεν δίνει 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας, δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο»

Δεν δίνει 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

«Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία»

Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ η ασφάλεια σε όλη τη χώρα. Προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου. Αυτοί που τα σπανέ, είπε, στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν.

«Να γίνει δεκτή η τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου»

«Υποκριτή» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό για τη 13η σύνταξη, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. Αν δεν το κάνει, είπε, ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός»

Με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά, είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ, είπε και πρόσθεσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο.

«Κακή η Συμφωνία των Πρεσπών»

Η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή.

«Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά»

Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν, είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

«Θα ψηφίσουμε τη 13η σύνταξη»

Θα ψηφίσουμε το προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας που βαφτίζει 13η σύνταξη, είπε ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

«Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης – Δεν έχει γίνει τίποτα μετά το Μάτι»

Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την αντιπαράθεση στη Βουλή με τον πρωθυπουργό.Ελπίζω να πήρε το μήνυμα του, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τα υπόγεια του Μαξίμου ότι έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό του.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα νέο μέτρο για τις πυρκαγιές μετά το Μάτι. «Δεν έχει γίνει τίποτα, είναι αδιανόητο», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Από τύχη ή από υπερβάλλοντα ζήλο των πυροσβεστών θα αποφύγουμε τυχόν προβλήματα ανέφερε χαρακτηριστικά. Δήλωσε πως η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πως γνωρίζει ποιον θα τοποθετήσει ως υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία.

«Δεν δεχόμαστε αναθεωρητική πολιτική εκ μέρους της Άγκυρας»

Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε καλές σχέσεις αλλά δεν θα δεχθούμε αναθεωρητική πολιτική και θα κάνουμε ότι πρέπει και εμείς και η Κύπρος και η ΕΕ είπε ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα έχει πει ο κ. Μητσοτάκης για τον πατέρα του πρωθυπουργού είπε: Δεν έχω πει τίποτα ανακριβές για τον πατερά του πρωθυπουργού, έτσι δεν οφείλω συγγνώμη αλλά είπα ότι δεν έχω διάθεση να το επαναλάβω.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε άλλη ερώτηση χαρακτήρισε «απονενοημένο» βήμα τις παροχές της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση έχουμε δυνατότητες να απενεργοποιήσουμε αυτές τις κινήσεις» και επανάφερε την πρότασή του για επαναδιαπργμάτευση των πλεονασμάτων με την ΕΕ.

«Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων»

“Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων” είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και τόνισε πως εάν σε μια επιχείρηση υπάρξει συμφωνία εργοδότη με εργαζομένους τότε θα μπορεί να υπερισχύει. Μίλησε, ακόμα, για κίνητρα που θα δώσει σε επιχειρήσεις ώστε να διανέμουν από τα κέρδη τους στους εργαζόμενους. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιόν στηρίζει για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε πως η ΝΔ ως κόμμα του ΕΛΚ στηρίζει τον Μανφρεντ Βέμπερ και απέκρουσε την κριτική του πρωθυπουργού για την επιλογή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ