Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά με 6,3 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Αναλυτικά οι πίνακες

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 6,3% του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της alco για λογαριασμό του OPEN. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αναφορικά με την πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,9% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,6%. Στην τρίτη θέση ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή μοιράζονται το ίδιο ποσοστό με 5,7%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%.


Όσον αφορά την πόλωση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα δυο κόμματα, αυτό φαίνεται πως στην τελική του ανάλυση δεν ευνοεί κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα. Στη σχετική ερώτηση για τη δημοσκόπηση το 20% πιστεύει πως ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία, το 18% πως ευνοεί άλλο κόμμα ενώ το 37% πιστεύει πως δεν ευνοεί κανένα.


Όπως θα δείτε και στις παρακάτω κάρτες ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα για το ποσοστό συσπείρωσης των κομμάτων καθώς και το προφίλ των αναποφάσιστων.


Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να γίνει debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 51% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση θεωρεί πως πρέπει να γίνει, έναντι του 39% που θεωρεί πως δεν χρειάζεται.


Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 5,6% του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει το 26,4% έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή με 5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%. Στη συνέχεια ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων με 2,3% και η Ελληνική Λύση με 2.2%.


Για τον αν η πολιτική του Αλέξης Τσίπρας ή του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να διασφαλίσει περισσότερο την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της οικογένειας οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της Alco απάντησαν πως εμπιστεύονται περισσότερο τον… κανένα με 42%, ενώ το 29% εμπιστεύεται την πολιτική Μητσοτάκη και το 23% την πολιτική Τσίπρα.


Όσο για το «ποιο κόμμα πιστεύετε πως θα κερδίσει τις ευρωεκλογές» το 55% θεωρεί πως νικήτρια θα είναι η Νέα Δημοκρατία με το 33% πάντως να πιστεύει πως θα επικρατήσει αλλά μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συσπείρωση των δυο κομμάτων καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει ένα ποσοστό συσπείρωσης που φτάνει το 85%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει τον κόσμο του σε ποσοστό 56%. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι πως ένα 11% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «μεταναστεύει» στη Νέα Δημοκρατία. Αναλυτικά οι πίνακες


Οι αναποφάσιστοι
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναποφάσιστοι που θα παίξουν και πάλι σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Από την δεξαμενή των αναποφάσιστων το 30% προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ, το 15% από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 3,5 είναι από το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις – Τα σενάρια και οι αναποφάσιστοι