ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ο τελικός των άδειων εξεδρών και της «ηλεκτρισμένης» ατμόσφαιρας

Πανέτοιμοι οι δυο «δικέφαλοι» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ των 1040 προσκλήσεων, την ώρα που ήδη άρχισαν τα… όργανα με επεισόδια σε δρόμους της Αθήνας.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου (11/05). Αυτός θα είναι ο τρίτος τελικός στη σειρά ανάμεσα στις ίδιες ομάδες, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να έχει κερδίσει στους δυο προηγούμενους το 2017 στο «Πανθεσσαλικό» και το 2018 ξανά στο ΟΑΚΑ.

«Πεινασμένοι» για το τρόπαιο
Στις δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές εμφανίστηκαν έτοιμοι να κάνουν το… παν για να πάρουν το τρόπαιο. Πρώτα έγινε η συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ, με τον Μανόλο Χιμένεθ να αναφέρει πως η ομάδα του πρέπει να τα δώσει όλα για να πάρει το τρόπαιο. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αντρές Σιμόες που εκπροσώπησε τους παίκτες της Ένωσης. Αργότερα, ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Πέλκα να αναφέρει πως η ομάδα του είναι έτοιμη να πάρει το νταμπλ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τη σειρά του, σχολίασε πως ήθελε τελικό με κόσμο ενώ στόχος είναι να πάει κι αυτό το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη.

Με Μελισσανίδη η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στα Σπάτα. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει να αντιμετωπίσει απουσίες και τραυματισμούς, αλλά δεν ανακοίνωσε και 18άδα καθώς όλοι οι ετοιμοπόλεμοι θα είναι στο ξενοδοχείο κι η τελική αποστολή θα γίνει γνωστή λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του τελικού. Αξίζει να σημειωθεί πως στα Σπάτα βρέθηκε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έτσι ώστε να είναι δίπλα στην ομάδα για να δείξει τη στήριξή του.

«Ντόπες» Γιώργου Σαββίδη στον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ στον αντίποδα, έκανε την τελευταία του προπόνηση στο ΟΑΚΑ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μαουρίτσιο, Βιεϊρίνια και Βέρνμπλουμ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην ανακοινώνει κι αυτός την αποστολή. Την τελευταία στιγμή θα κάνει γνωστή τη 18άδα που θα έχει διαθέσιμη για τον τελικό. Το… ψυχολογικό «ντοπάρισμα» στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, εν τω μεταξύ, ανέλαβε μέσω των social media ο Γιώργος Σαββίδης. Το μήνυμά του, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα σκληρό για τον αντίπαλο, συνδυάζοντας και τα γεγονότα του περσινού πρωταθλήματος.

Θετικές πρωτοβουλίες
Αξίζει να σημειωθεί πως στον τελικό, με πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΚ θα υπάρξει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ θα προβληθεί κι ένα βίντεο το οποίο έφτιαξε η Ένωση, για το οποίο έχει γνώση και ο ΠΑΟΚ. Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» θα φορέσουν και μαύρα περιβραχιόνια. Αιτήματα που ενέκρινε η ΕΠΟ και έδειξε να εγκρίνει και ο ΠΑΟΚ.

Τα… κακά μηνύματα για επεισόδια!
Όλα τα παραπάνω, είναι άκρως ποδοσφαιρικά και θα βοηθήσουν δεδομένα στο να δούμε ένα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ αντάξιο ενός τελικού. Το αρνητικό σκέλος της υπόθεσης, πέρα από τις προκλήσεις που θα είναι 1.040 με όλο το υπόλοιπο γήπεδο άδειο και τους 3.000 αστυνομικούς για τόσο λίγους ανθρώπους, έχει να κάνει με την πιθανότητα επεισοδίων. Τα μηνύματα από το βράδυ της Παρασκευής δεν είναι καθόλου καλά. Τα… όργανα άρχισαν με το καρτέρι οπαδών της ΑΕΚ σε πούλμαν που κατέβαιναν από τη Θεσσαλονίκη με τα ΜΑΤ να παίζουν… ξύλο στην Αττική Οδό με χούλιγκαν…

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι ενέργειες της ΕΠΟ, της ΕΛ.ΑΣ. και των αρμόδιων φορέων έτσι ώστε να αποφευχθούν και πάλι άσχημες εικόνες που έχουμε δει κατά καιρούς στους αγώνες των δυο ομάδων, ιδίως στους δυο τελευταίους τελικούς σε Βόλο και ΟΑΚΑ…

Πηγή: onsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεκτό το αίτημα για εκδηλώσεις στη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων στον τελικό του Κυπέλλου