Ροδόπη SOS: Πρώτο το “φιλοτουρκικό” μουσουλμανικό κόμμα ΚΙΕΦ

Πολύ υψηλά ποσοστά έλαβε το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» στις περιφέρειες της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, το ΚΙΕΦ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστά της τάξεως του 38,09% στην Ροδόπη, κερδίζοντας έτσι την πρώτη θέση ενώ είναι τρίτη δύναμη στην Ξάνθη, με 20,04%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΚΙΕΦ είναι το μειονοτικό κόμμα της Θράκης, με πρόεδρο την Τσιγδέμ Ασάφογλου, το οποίο πήρε την απόφαση να κατέλθει ως ανεξάρτητο στις Ευρωεκλογές.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης σε δηλώσεις του στο ΑΝΤ1 για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Θράκη, έκανε λόγο για επικίνδυνη εξέλιξη καθώς όπως είπε σχετίζεται με τη δράση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή. Σημείωσε επίσης ότι η κάθοδος του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές ουσιαστικά είναι μια πρόβα των σκληροπυρηνικών στελεχών της μειονότητας για τις εθνικές εκλογές!

Επιθετική ρητορική

Τα τελευταία χρόνια επανήλθε η επιθετικότητα στη ρητορική του κόμματος, η οποία ενισχύεται από κύκλους του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή που θέτουν θέμα «ανεξάρτητης δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» και μιλούν για δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, τα οποία θίγονται από την ελληνική πλευρά.

Στη διακήρυξή του για τις ευρωεκλογές το μειονοτικό κόμμα ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης»

«Βλέπουμε τις ευρωεκλογές ως μία ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή. Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε ένα μήνυμα στη νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης»

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε Ροδόπη και Ξάνθη:

Με πληροφορίες από voria.gr, tanea.gr