Β. Κικίλιας: Η κ. Χριστοδουλοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τους φίλους της, όχι από τον ελληνικό λαό

Κριτική στην Τασία Χριστοδουλοπούλου άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως δεν ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, ούτε από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το κόμμα της, τους συντρόφους της και τους φίλους της.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ είπε πως «στην κατάπτωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφονται όλα τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης, από αυτούς οι οποίοι πρέσβευαν το ηθικό πλεονέκτημα» τονίζοντας πως η μετάταξη παραμένει αφήνοντας άναυδη την ελληνική κοινωνία. «Δέσμευσή μας είναι ότι, αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός, δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε τέτοια πράγματα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη {…}. Στο παιδί που σπουδάζει, που προσπαθεί, που έχει όνειρα και φιλοδοξίες, ποιο είναι το παράδειγμα που δίνουν; Πάλι ότι μπορείς να βολευτείς αν έχεις “μπάρμπα στην Κορώνη” όπως παλιά; Και όλοι οι υπόλοιποι μεταναστεύστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να βρείτε μια δουλειά ή καθίστε στον καναπέ και μείνετε έξω από την παραγωγική διαδικασία; Είναι πολύ λυπηρό» είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές χαρακτήρισε τη σταθερότητα της κυβέρνησης ως πολύ σημαντική και ζήτησε από τον ελληνικό λαό καθαρή εντολή με βάση συγκεκριμένα πράγματα: «Πρώτον, την πάση θυσία μείωση της φορολογίας σε όλους τους φορολογικούς συντελεστές, στα φυσικά πρόσωπα, στις επιχειρήσεις, στον ΕΝΦΙΑ, στον ΦΠΑ στην εστίαση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε αναλυτικά χθες το σχέδιό του. Δεύτερον, τις επενδύσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Δεν ανεχόμαστε ότι το μέλλον των νέων Ελλήνων θα περνάει από μια σύμβαση έργου ή έναν διορισμό που θα τους καθιστά ομήρους των πολιτικών. Τρίτον, τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές και τις πόλεις μας. Και τέταρτον, έναν νέο πατριωτισμό, την επαναφορά της αίσθησης ότι δεν είμαστε χώρος, είμαστε χώρα. Με αυτή τη λογική, για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, θέλουμε και επιδιώκουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Λέμε όμως εκ των προτέρων ότι πιστεύουμε στις συγκλίσεις με βάση πολιτικές αρχές, πιστεύουμε στις συνεργασίες. Οπότε μετεκλογικά θα επιδιώξουμε συνεργασία με αυτούς οι οποίοι θέλουν και μπορούν» εξήγησε.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Κουρουμπλή πως ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε τις αυτοκτονίες, ο κ. Κικίλιας είπε πως αντιλαμβάνεται την πίεση, την αγωνία και, ενδεχομένως, τον πανικό που επικρατεί στα κυβερνητικά στελέχη. «Λιγοστεύουν οι εκλόγιμες θέσεις, ειδικά για τους γυρολόγους της πολιτικής που ξεκίνησαν από το ΠΑΣΟΚ και κατέληξαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στη μέση ελληνική οικογένεια, που τσάκισαν στην υπερφορολόγηση. Και όταν συμβαίνει ένα τραγικό γεγονός, δε μπορεί να το εκμεταλλεύεται κανείς, προκαλώντας και εξοργίζοντας τον κόσμο» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ