Δισκοπωλείο απαγόρευσε την πώληση άλμπουμ του Morrissey!

Το παλαιότερο δισκοπωλείο στον κόσμο απαγόρευσε (!) την πώληση των άλμπουμ του Άγγλου τραγουδιστή, τραγουδοποιού Morrissey λόγω της απόφασής του να στηρίξει βρετανικό κόμμα που μάχεται το Ισλάμ.

Το κατάστημα που βρίσκεται στο Κάρντιφ προχώρησε στην αμφιλεγόμενη πράξη της απαγόρευσης, επειδή πρόσφατα σε συναυλίες του, καθώς και όταν ήταν καλεσμένος στο αμερικανικό talk show του Τζίμι Φάλον, ο τραγουδιστής φόρεσε την κονκάρδα της βρετανικής ακροδεξιάς παράταξης προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

«Είμαι λυπημένη, αλλά τελικά δεν εκπλήσσομαι που το Spillers δεν είναι σε θέση να διαθέσει τις κυκλοφορίες του Morrissey πια» δήλωσε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Άσλι Τοντ, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian». «Θα ήθελα μόνο να το είχα κάνει νωρίτερα» τόνισε.

Ο Morrissey κυκλοφορεί το νέο του σόλο άλμπουμ την Παρασκευή, με διασκευές τραγουδιών των Τζόνι Μίτσελ, Ρόι Όρμπινσον και Μπομπ Ντίλαν και με συνεργασίες με τους Green Day, Grizzly Bear και Broken Social Scene.

Ο τραγουδιστής ήδη από το 2018 είχε εκφράσει τη στήριξή του στο κόμμα For Britain, η αρχηγός του οποίου, Αν Μαρί Γουότερς, έχει περιγράψει το Ισλάμ ως κακό και ως «μια κουλτούρα που δεν ταιριάζει με τη δική μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ