Μήνυση για το προσβλητικό πανό στο “Thessaloniki Pride” από υποψήφιο βουλευτή

Μήνυση για πανό που κρατούσαν άγνωστα άτομα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όσο ήταν σε εξέλιξη η πορεία του 8ου Thessaloniki Pride, κατέθεσε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Τη μήνυση υπογράφει ο Θεόφιλος Κυριακίλδης που καταγγέλλει ως “υβριστικά για την χώρα και την πατρίδα μας” τα συνθήματα που αναγράφονταν στο πανό. Στο κείμενο της μήνυσης καταγράφει το περιεχόμενο των συνθημάτων, θεωρώντας ότι αυτά “βλάπτουν την τιμή και την αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα”, ενώ ζητεί να κινηθεί η διαδικασία ποινικής δίωξης κατ’ αγνώστων.

«Με την παρούσα μήνυση ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων προσώπων που στις 22/6/2019, στην Θεσσαλονίκη και περί ώρα 19.00 κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στους δρόμους της συμπρωτεύουσας κρατώντας πανό με υβριστικά για την πατρίδα μας συνθήματα όπως: «Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς. Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς», «Έλληνας δεν γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Έλληνας καταντάς», «Ελλάδα σκάσε» κλπ», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Κυριακίδης στη μηνυτήρια αναφορά του.