«Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» ταξιδεύουν στη Ν. Κορέα

Περισσότερα από 350 εκθέματα -κι ένα μουσειολογικά ευρηματικό σχεδιασμό που εστιάζει στον άνθρωπο- πλαισιώνουν την έκθεση «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» («Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great»), που ταξιδεύει στη Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του, η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία και θεαματική προσέλευση επισκεπτών σε τέσσερα μουσεία της Β. Αμερικής (στο Point-a-Calliere Museum of History and Archaeology στο Μόντρεαλ, στο Canadian Museum of History στην Οττάβα, στο Field Museum στο Σικάγο και στο National Geographic Museum στην Ουάσιγκτον) από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2016, και αποτελεί πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.

Στη Σεούλ η έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Seoul Arts Center του Hangaram Museum και περιλαμβάνει εκθέματα από ελληνικά αρχαιολογικά μουσεία, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, ανασκαφικά ευρήματα από Εφορείες Αρχαιοτήτων, καθώς και μία μεγάλη ποικιλία σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες» σε ένα εκπληκτικό τριδιάστατο βίντεο

Οι ενδυμασίες του προϊστορικού Αιγαίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ασύλητος θαλαμοειδής τάφος εντοπίστηκε στο μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονίων (Εικόνες)