Ράνια Σβίγκου: Δίνουμε τη μάχη για τη νίκη στις εθνικές εκλογές

«Στις εθνικές εκλογές ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα για τα επόμενα 4 χρόνια, ποιο πολιτικό σχέδιο και ποιο πολιτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί», τονίζει η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη της στην “ΑΥΓΗ” της Κυριακής, σχολιάζοντας ότι εκείνοι που έχουν σπεύσει να προδικάσουν το αποτέλεσμα, που προβάρουν ήδη κυβερνητικά κοστούμια, αντιμετωπίζουν την εθνική κάλπη και τους πολίτες «με απίστευτη αλαζονεία».

«Αγωνιζόμαστε για τη νίκη στις εθνικές εκλογές, και δίνουμε αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις, γνωρίζοντας από πού προερχόμαστε, ποιους εκπροσωπούμε, τι έχουμε καταφέρει για τη χώρα, τι δεν μπορέσαμε να κάνουμε και κυρίως τι θα κάνουμε την επόμενη 4ετία», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρσοσθέτει ότι στην πρόσφατη ΠΓ έγινε διεξοδική συζήτηση και για το αποτέλεσμα, για το μήνυμα των πολιτών, τα επόμενα βήματα και την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος. «Θα καταθέσουμε στην κρίση των πολιτών ένα συνολικό, ριζοσπαστικό σχέδιο για την επόμενη 4ετία, με βασικούς άξονες τη βιώσιμη ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, με έμφαση στην καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με αύξηση των μισθών και ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τις μεγάλες, δημοκρατικές τομές στους θεσμούς και το κράτος», αναφέρει. Προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει ένα δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλο τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο, να στηρίξει αυτό το πρόγραμμα, που είναι στραμμένο στις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η κ. Σβίγκου δηλώνει ότι ο κόσμος που απείχε ή ψήφισε μικρότερα κόμματα μπορεί να κερδηθεί ξανά «με την έμπνευση και τη συστράτευση σε ένα αριστερό και προοδευτικό πολιτικό σχέδιο, με αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο για το τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο του για την επόμενη 4ετία.

Ερωτηθείσα για τους λόγους της ήττας στις ευρωεκλογές αναφέρει ιδιαίτερα πως «δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι εφαρμόσαμε μια πολιτική που δεν ήταν δική μας, μια πολιτική που εφαρμόστηκε αναγκαστικά για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, με νίκες εντός του μνημονιακού πλαισίου αλλά και αναγκαστικούς συμβιβασμούς που δημιούργησαν περαιτέρω κόπωση σε στρώματα της ελληνικής κοινωνίας», πρόγραμμα που αν και αφορούσε μέτρα ύψους 6 δισ. έναντι των 65 δισ. των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ήρθαν να προστεθούν στα προηγούμενα. Προσθέτει ότι στις σκληρές συνθήκες που υπήρχαν στη χώρα όταν ανέλαβε το κυβερνόν κόμμα, «πράξαμε αυτό που κάθε αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση θα έπραττε, αγωνιστήκαμε για τους πιο αδύναμους, για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα» και ότι «δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε την κατάσταση για τα μεσαία στρώματα, που κι αυτά, όμως, επλήγησαν από την κρίση». Σημειώνει ότι όταν ξεκίνησε να βελτιώνεται η οικονομία, η κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει μέτρα στραμμένα και προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους και «θα συνεχίσουμε, τώρα που μπορούμε», στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου.

«Είμαστε συνηθισμένοι τόσα χρόνια από fake news και επιθέσεις του κυρίαρχου μιντιακού συστήματος», σχολιάζει σχετικά με δημοσιεύματα που έλεγαν για «μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπογραμμίζει ότι τα μέλη του κόμματος και ο ευρύτερος αριστερός και προοδευτικός κόσμος περιμένουν ο ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθεί με ενότητα και πίστη στη συλλογικότητα και από αυτό θα εξαρτηθεί και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Με αφορμή δηλώσεις στελέχων της ΝΔ, του κ. Στουρνάρα και της κ. Ξαφά την επομένη των ευρωεκλογών, αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, νομίζοντας ότι έτσι θα σιγουρέψει τη νίκη του, προσπαθεί να υποδυθεί τον ρόλο του μετριοπαθούς, σεμνού και φιλολαϊκού» όμως «κάποια στελέχη του, βέβαια, δεν μπορούν να κρατηθούν». «Αποκαλύπτουν, κάθε μέρα, το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ, τη στυγνή, νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή τους ιδεολογία, το πρόγραμμά τους για την επόμενη μέρα», τονίζει και σημειώνει ότι «στο χέρι του λαού είναι, να μην επικρατήσει ο κοινωνικός ζόφος, να μην γυρίσουμε πίσω στις πολιτικές του ΔΝΤ που κατέστρεψαν τη χώρα, αλλά, στις 7 Ιουλίου, να κερδίσει το προοδευτικό σχέδιο, για δημοκρατία, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ