Σ. Φάμελλος: Οι πολίτες να θυμηθούν πώς ήταν η ζωή τους πριν το 2015 και πώς είναι σήμερα

«Με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον το δικό τους, της οικογένειάς τους και της πατρίδας να προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, να θυμηθούν πώς ήταν η ζωή τους και η καθημερινότητά τους πριν το 2015 και πώς είναι σήμερα, να αναρωτηθούν ποιος από τους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς θα εφαρμόσει πρόγραμμα που θα εγγυάται την ασφαλή προοπτική για όλες τις κοινωνικές ομάδες», προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η έξοδος από τα μνημόνια έγινε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είναι το αποτέλεσμα των δικών τους κόπων. Όλα τα θετικά μέτρα που υλοποιήθηκαν στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στην εξωτερική πολιτική, στο περιβάλλον τους ανήκει», αναφέρει μιλώντας στο Πρακτορείο ο Σ. Φάμελλος και χαρακτηρίζει καταστροφικό, «να παιχτεί το μέλλον των παιδιών μας σε μια ζαριά. Η ΝΔ μαζί με την κατεδάφιση των οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων της τελευταίας τετραετίας έχει προαποφασίσει και την κατεδάφιση του κεκτημένου της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας μας. Με λίγα λόγια, θα ξαναζήσουμε το χειρότερο πρόσωπο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Εξάλλου είναι τα ίδια πρόσωπα», παρατηρεί και διερωτάται: «Πόσο αξιόπιστο είναι να ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης όσοι μας χρεωκόπησαν, χωρίς να παραδέχονται τις λάθος πολιτικές που υλοποίησαν; Και μάλιστα να θέλουν να εφαρμόσουν τις ίδιες άδικες και καταστροφικές για την κοινωνία πολιτικές!».

Ο κ. Φάμελλος, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, αναφέρεται αναλυτικά στο έργο του Υπουργείου του, στις παρεμβάσεις στο νομό Θεσσαλονίκης και σημειώνει πως η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής αποτελεί για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κομβικό στοιχείο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας. Εξελίσσεται δε, σε δύο άξονες, μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην προοπτική της κλιματικής ουδετερότητας για το 2050 από τη μία, και παράλληλα εθνική στρατηγική και νομοθεσία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.