Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο Λαγονήσι: Προσήχθη ηλικιωμένος που ομολόγησε

Υπό μερικό έλεγχο έχει τeθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/06/2019) στο Λαγονήσι. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Στο σημείο επιχειρούν ακόμα 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Νωρίτερα, συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου (22/06/2019) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε Λαγονήσι και Καλύβια, η οποία βρέθηκε μία ανάσα από τα σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα και εξετάζεται αν έχει σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Εκκενώθηκαν σπίτια

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης ανέφερε βλέποντας τη φωτιά να παίρνει διαστάσεις υπήρξε άμεσα εντολή να εκκενωθούν προληπτικά 8 με 10 σπίτια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, ο ίδιος εκτιμά πως η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από κάποια μελίσσια που υπήρχαν στην περιοχή, δίχως όμως να είναι βέβαιος γι΄αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι φλόγες πλησίασαν αρκετά σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, φτάνοντας περίπου στα 150 μέτρα από τις περιφράξεις τους.

«Εγώ έβαλα τη φωτιά»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ένας ηλικιωμένος με εγκαύματα στα χέρια φέρεται να δήλωσε στους Αστυνομικούς ότι η φωτιά ξεκίνησε από εκείνον καταλάθος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από την πρώτη στιγμή η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Πραγματοποιήθηκαν εκτροπές της κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Αναβύσσου και Καλυβίων, στην λεωφόρο Καλυβίων στο ύψος των Φούρνων Αναγνώστου, στον Κυκλικό Κόμβο της Λεωφόρου Αναβύσσου – Κερατέας. Οι δρόμοι προς την Ανάβυσσο ήταν κλειστοί προς διευκόλυνση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.