Φιάσκο με τις μετατάξεις στην Βουλή: Παγώνουν με εντολή Τσίπρα – Έκθετος ο Βούτσης

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από το Νίκο Βούτση να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων. Έκθετος ο πρόεδρος της Βουλής που δεν έβλεπε τίποτα το μεμπτό λίγες ώρες πιο πριν. Αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «αναστέλλονται» οι υπόλοιπες 34 αποφάσεις μετατάξεων που εκκρεμούν υπαλλήλων από ΟΤΑ, υπουργεία και φορείς στην Βουλή, όπως μεταδίδει το newsit.gr.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάνοντας λόγο για συνέχιση της ανθρωποφαγίας από τα ΜΜΕ. Ανάμεσα σε αυτές που παγώνουν είναι και της κόρης της κυρίας Τασίας Χρισστοδουλοπούλου.

Υποστήριξε ότι είναι απολύτως νόμιμη η διαδικασία, σύμφωνα με το νόμο της Κινητικότητας στο Δημόσιο, και η αναστολή αυτή θα έχει «ουρές» καθώς οι υπάλληλοι αυτοί μπορεί να προσφύγουν εάν δεν προχωρήσουν οι διορισμοί τους στην δικαιοσύνη. Ένα θέμα, που όπως είπε και αυτός δεν θα το αφήσει «έτσι αλλά θα το παρακολουθήσει…»

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι το να προχωρήσει η Κινητικότητα και στην Βουλή και να αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι ήταν θέμα που το έθετε πριν την λήψη της απόφασης και βουλευτής που δεν ήταν από το ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ότι η απόφαση για την εφαρμογή της κινητικότητας και αποκατάστασης των μεταταγέντων πάρθηκε στην Επιτροπή κανονισμού από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς να σχολιάσει την δήλωση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου είπε ότι δεν θα την σχολιάσει, ο καθένας φέρνει την ευθύνη με την οποία τοποθετείται.

Οργισμένη ήταν η αντίδρασή του αναφορικά με την μετάταξη της πρώην συζύγου του, καθώς ο κ. Βούτσης σύμφωνα με τον Alpha είπε σε έντονο ύφος πως είναι εκπαιδευτικός του υπουργείο Παιδείας και η μετάταξη στη Βουλή έγινε το 2007, πέντε χρόνια πριν ο ίδιος εκλεγεί.

«Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007 πριν γίνω εγώ πρόεδρος. Θέλετε να εξαιρεθεί; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Το σχόλια έρχεται μετά από πέντε ώρες «πυροβολισμούς». Δεν θα αναφερόμουν ποτέ. Θέλετε ονόματα από κάθε σόι εδώ μέσα;», είπε ο κ. Βούτσης.