Χίος: Επίθεση ιερέα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – “Πάρε τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία”

Ιερέας αμέσως μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, επιτέθηκε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με τo alithia.gr, o Ιερέας της Κοινότητας Κοινής Νικόλαος Λιαδής, που τελούσε μνημόσυνο στην Εκκλησία των Φλατσίων, όταν παρόντος του βουλευτή Α. Μιχαηλίδη κατέβηκε από το ιερό βήμα πλησίασε τον βουλευτή, πήρε από τον δίσκο στο παγκάρι μια χούφτα με κέρματα και τα πέταξε στο πρόσωπο του φωνάζοντας. “Προδότη πάρε τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία. Έξω από την εκκλησία”.

Ο βουλευτής προκειμένου να αποφευχθεί επεισόδιο αποχώρησε από το ναό. Ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαίωσε το περιστατικό αναφέροντας ότι θα καταθέσει έγγραφη αναφορά για αυτό στο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο την οποία θα κοινοποιήσει και στην Ιερά Σύνοδο. Όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης μάλιστα «το γεγονός επισείει και σοβαρές ποινικές ευθύνες».

Σε ερώτημα του alithia.gr προς τον βουλευτή, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης απάντησε ότι δεν περίμενε μια τέτοια πράξη μέσα στον Ναό και με τον Ιερέα να φοράει τα άμφια του.

Νομίζω, ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη πουθενά στην χώρα μας. Δεν θα με πείραζε αν μετά την λειτουργία ο Ιερέας σε προσωπικό επίπεδο εξέφραζε την δυσαρέσκεια του.

Από την μεριά του ο Αρχιερατικός Επίτροπος που ρωτήθηκε, απάντησε ότι ρωτώντας τον Ιερέα του απάντησε πως υπήρχε μια οικειότητα μεταξύ του ιδίου και του βουλευτή με αποτέλεσμα ο πρώτος να υπερβεί τα όρια.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Ιερέας της Κοινής, που καλύπτει και τις ανάγκες των Φλατσίων, πρώην ναυτικός είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος και μέχρι τώρα δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα ακραίας συμπεριφοράς.

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, με δήλωση του σχετικά με το συμβάν είπε: «Μας στεναχωρούν κάποιες αποφάσεις αλλά σεβόμεθα και αγαπούμε τα πρόσωπα γιατί είναι εικόνες Θεού».