Μεγάλη κίνηση Σαββίδη: Συμφωνία με Μπράγκα και νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα!

Η “αντεπίθεση” του Σαββίδη ολοκληρώθηκε! Μέσα σε 40 ώρες από την ψυχρολουσία με τον Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε συμφωνία με τη Μπράγκα δίνοντας 2 εκατ. για να φέρει τον 40χρονο Άμπελ Φερέιρα.

Το next big thing της προπονητικής στην Πορτογαλία θα είναι από… αύριο στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Από το βράδυ της Παρασκευής το όνομά του Άμπελ ήταν στην κορυφή της λίστας των πρωταθλητών. Όσα ονόματα ακούστηκαν ή γράφτηκαν, κυρίως από την ελληνική πραγματικότητα δεν συζητήθηκαν καν. Ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε top class προπονητή, όχι τόσο ως όνομα, αλλά από το υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο, με φιλοδοξίες, κινητρο, που θα ταυτίζεται με τα αγωνιστικά θέλω του ΠΑΟΚ και κυρίως η… πείνα του για διακρίσεις.

Το πρωί του Σαββάτου ο κύβος είχε ριφθεί. Ο Άμπελ Φερέιρα ήταν ο εκλεκτός, συγκέντρωνε όλα τα αβαντάζ που ήθελε ο ΠΑΟΚ αλλά είχε κι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν ήταν ελεύθερος. Δεσμευόταν με συμβόλαιο με μια ομάδα παραδοσιακά σκληρή στις διαπραγματεύσεις. Όπως κι αποδείχθηκε στην πράξη.

Η Μπράγκα δεν φάνηκε από την πρώτη στιγμή διατεθειμένη να αφήσει έτσι εύκολα τον προπονητή της, έχοντας αντιληφθεί πως έχει απέναντί της μια ομάδα που δεν διστάζει να μπει στην λογική της εξαγοράς από το να στραφεί στην ελεύθερη αγορά. Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της πορτογαλικής ομάδας «πόνταρε» πολλά πάνω στον Φερέιρα καθώς τον θεωρούσε κομβικό για τη νέα σεζόν.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ μέτρησε τις δυνάμεις του και μπήκε αποφασισμένος στη… μάχη των διαπραγματεύσεων με την πορτογαλική ομάδα. Το βράδυ εξελίχθηκε σε… θρίλερ με μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ενώ η συνέχεια δόθηκε σήμερα το πρωί με την τελική συνάντηση με τον πρόεδρο της Μπράγκα.

Ο άσος στο μανίκι του ΠΑΟΚ δεν ήταν άλλος από την επιθυμία του πρωταγωνιστή: Του Άμπελ Φερέιρα. Το project και η προοπτική που του έδωσε ο ΠΑΟΚ «γοήτευσαν» από την πρώτη στιγμή τον 40χρονο Πορτογάλο, ο οποίος στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Μπράγκα του ζήτησε να τον αφήσει να κυνηγήσει το όνειρο του.

Οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων ωρών είχαν εν τέλει νικητή, τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος πέτυχε το πολυπόθητο deal, δίνοντας στη Μπράγκα το ποσό των δύο εκατ. ευρώ και φέρνει στην Τούμπα τον Άμπελ Φερέιρα. Και όλα αυτά; Μόλις 40 ώρες μετά την ψυχρολουσία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το αρχικό σοκ έδωσε τη θέση του στο πείσμα και στη θέληση να στραφούν σε μια επιλογή top class προπονητή που διαθέτει όλα τα φόντα προκειμένου να δώσει σάρκα και οστά στους στόχους που έχουν θέσει οι νταμπλούχοι Ελλάδος.

Όσο για τον Άμπελ Φερέιρα; Έρχεται να συστηθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ, επιμένοντας πως δεν υπάρχει τέλειος σχηματισμός. Δεν υπάρχει τέλειο πλάνο παιχνιδιού. Τέλειο είναι μόνο αυτό στο οποίο πιστεύεις. Και εκείνος πίστεψε από την πρώτη στιγμή σε αυτό που του παρουσίασε ο ΠΑΟΚ…

Πηγή: sdna.gr