Κύπρος: Ισχυρή έκρηξη στα κατεχόμενα από συντριβή αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου

Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τη Λευκωσία. H έκρηξη, σημειώθηκε στις κατεχόμενες περιοχές και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Πενταδακτύλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκρηξη ήταν εκκωφαντική και έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της ελεύθερης Κύπρου.

Υπάρχουν αναφορές οι οποίες σημειώνουν ότι η έκρηξη, σημειώθηκε μετά από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου ή αεροπλάνου ή πυραύλου, που κατέπεσε κοντά στον Πενταδάκτυλο, ενώ λόγος αρχικά έγινε και για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών. Ωστόσο, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας (1/7) κανένα σενάριο δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως από τις κατοχικές Αρχές.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και ακολούθως ξέσπασε μεγάλη φωτιά, βρέθηκε τόσο ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί όσο κι ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος, Κουντρέτ Οζερσάι. Ο Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι φέρεται να πρόκειται για ιπτάμενο στρατιωτικό αντικείμενο, ρωσικής προέλευσης, το οποίο προκάλεσε την έκρηξη.

Από την πλευρά του ο Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρε πως σύμφωνα με τη λεγόμενη “αστυνομία” οι εκρήξεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής προκλήθηκαν σε οπλοστάσιο ή από ένα ελικόπτερο και ότι δεν πρόκειται για αεροσκάφος. Στη σκηνή, πρόσθεσε, βρίσκονται μέλη του κατοχικού στρατού, μέλη της λεγόμενης αστυνομίας και έχουν αναλάβει δράση, όπως ανέφερε. Σημειώσε επίσης, πως μεταβαίνει στο σημείο με τον λεγόμενο Υπουργό Μεταφορών.

Ωστόσο, μετά την επίσκεψη του στη σκηνή, ο Οζερσάι, έγραψε στο facebook: «Πήγαμε στη σκηνή κοντά στο χωριό tashkent και εξετάσαμε τα κομμάτια που βρέθηκαν στην περιοχή μετά την έκρηξη. Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά, είτε βλήμα. Τα γράμματα στα κομμάτια αρκούν για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη σύντομα. Δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματισμοί. Η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο». Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 3:40 τα ξημερώματα.

Πάντως την ίδια περίπου ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη στα κατεχόμενα, το Ισραήλ, έπληττε με πυραυλικές επιθέσεις την Δαμασκό και την πόλη Χομς στη Συρία. Το γεγονός αυτό, δεν διασυνδέεται ακόμη επίσημα με την έκρηξη στα κατεχόμενα, όμως είναι κάτι που εξετάζεται.

Ακούγοντας τον ήχο, οι κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την λεγόμενη αστυνομία του κατοχικού καθεστώτος, αναφέροντας ότι είδαν διάφορα αντικείμενα πεταμένα μπροστά στα σπίτια τους.

Στο σημείο βρέθηκαν, ομάδες διάσωσης, η λεγόμενη πυροσβεστική υπηρεσία και κατοχικός στρατός.

Πηγή: sigmalive.com