Άτυχος και άστοχος ο Άρης έμεινε στο 0-0 με την ΑΕ Λεμεσού

Αν και καλύτερος σε όλο το ματς με την ΑΕ Λεμεσού ο Άρης στάθηκε άτυχος έχοντας δυο δοκάρια ενώ ήταν και άστοχος και το 0-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αναγκάζει τους “κίτρινους” να πάρουν την πρόκριση μέσα στην Κύπρο.

Ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη ΑΕ Λεμεσού ήταν ο Άρης στο κατάμεστο “Κλεάνθης Βικελίδης” από 25.000 φίλους των “κίτρινων” αλλά η ατυχία και η αστοχία των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης έφεραν το 0-0 στην αναμέτρηση και πλέον ο Άρης καλείται να πάει να πάρει την πρόκριση μέσα στην Κύπρο την επόμενη Πέμπτη.

Οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη που μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς είχαν δυο δοκάρια με τους Φετφατζίδη και Ματίγια και σωρεία χαμένων ευκαιριών την ώρα που οι Κύπριοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κρατήσουν το μηδέν με κάθε τρόπο. Είτε παίζοντας μαζική άμυνα, είτε με καθυστέρηση από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ουσιαστικά μόλις δυο φορές, στο δεύτερο μέρος, μετά την είσοδο του Γκαζαριάν ο οποίος είχε και δοκάρι στο 70.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Άρη να έχει 14 τελικές έναντι 5 της ΑΕ Λεμεσού με οκτώ εξ αυτών να είναι προς την εστία έναντι μιας των Κύπριων.

Από την ομάδα του Σάββα Παντελίδη που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο έλειψε ουσιαστικά το γκολ και το καθαρό μυαλό σε κάποιες φάσεις που θα μπορούσαν να είχαν φέρει κάποιο τέρμα που θα οδηγούσε στη νίκη των κίτρινων.

1. ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ Ο ΑΡΗΣ
Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ήθελε με το καλημέρα να πετύχει ένα γκολ προκειμένου να ανοίξει την άμυνα της ΑΕ Λεμεσού καθώς ο Σάββας Παντελίδης ήξερε τι θα επακολουθήσει.

Στο 5′ ο Ιντέγε ο οποίος αποκτήθηκε για τη βρώμικη δουλειά βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά άστοχο.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες με τον Ντιγκινί και τον Ιντέγε ενώ στο 39′ ζήτησε πέναλτι σε γύρισμα του Νιγηριανού και ενώ η μπάλα βρήκε πάνω στο χέρι του Ντόσα Ζούνιορ. Ο Άγγλος διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα αλλά εν συνεχεία με τη βοήθεια του δεύτερου βοηθού έδειξε άουτ καθώς θεώρησε πως ο Ιντέγε δεν είχε προλάβει να κρατήσει τη μπάλα μέσα στο γήπεδο.

Στο 41′ ο Άρης είχε διπλή ευκαιρία και το πρώτο δοκάρι στο ματς όταν αρχικά ο Βοζίνια έπιασε σουτ του Μπάσα ενώ εν συνεχεία ο Φετφατζίδης με αριστερό σουτ τράνταξε το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της ΑΕ Λεμεσού.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο δεύτερο μέρος με τον Τόνσο στο 72΄να φτάνει κοντά στο γκολ και τον Βοζίνια να λέει όχι ενώ ο Ντιγκινί στο 76′ από καλό σημείο σούταρε έξω.

Στο 87′ ο Άρης είδε την τύχη να του γυρνάει για δεύτερη φορά την πλάτη όταν μετά από ωραία ενέργεια του Μαρτίνες η μπάλα έφτασε στον Ματίγια που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά και πάλι η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

2. ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΔΕΝ Η ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ
Η ΑΕ Λεμεσού παρατάχθηκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με στόχο το μηδέν έτσι ώστε να μπορέσει στο δεύτερο ματς σε μια εβδομάδα να διεκδικήσει την πρόκριση. Αρχικά ο Κερκέζ παρέταξε την ομάδα του με ένα άκρως αμυντικογενές σύστημα ενώ ενώ από το πρώτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έκαναν καθυστερήσεις σε κάθε ευκαιρία που είχαν.

Οι Κύπριοι απείλησαν ουσιαστικά στο ματς μετά το 63′ και την είσοδο του Γκαζαριάν καθώς ο Αρμένιος είχε αρχικά ένα σουτ που πέρασε έξω στο 65′ ενώ στο 70′ είδε το τρομερό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Αυτές ήταν και οι μοναδικές καλές στιγμές της ΑΕ Λεμεσού στην αναμέτρηση.

3. ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Αν σε μια εβδομάδα ο Άρης δείξει ανάλογο πρόσωπο με αυτό που έδειξε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τότε δεν θα χάσει την πρόκριση. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη απέδειξαν πως είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και σίγουρα δεν τους φοβούνται.

Σε μια εβδομάδα ο Άρης θα είναι ακόμα καλύτερος ενώ τα πόδια από την έως τώρα προετοιμασία θα έχουν λυθεί με αποτέλεσμα οι κίτρινοι να αποδώσουν ακόμα καλύτερα και να φτάσουν στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League όπου τους περιμένει μια εκ των Μόλντε η Τσουκαρίσκι.

Γήπεδο: “Κλεάνθης Βικελίδης”

Διαιτητής: Στίουαρτ Άτγουελ (Αγγλία)

Βοηθοί: Χάρι Λέναρντ (Αγγλία), Ντάνιελ Ρόμπαθαν (Αγγλία)

4ος: Άντριου Μάντλεϊ (Αγγλία)

ΑΡΗΣ (ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα (74′ Σάσα), Ματίγια, Φετφατζίδης (65′ Λάρσον), Τόνσο (85′ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΝΤΟΥΣΑΝ ΚΕΡΚΕΖ): Βοζίνια, Αντρέ Τεϊσέιρα, Ντόσα Ζούνιορ, Γκοντάλ, Τεϊσέιρα, Βέελερ (88′ Αβραάμ), Ζντραβκόβσκι, Γκαθτανιάγα, Αντάμοβιτς (63′ Γκαζαριάν), Χουράδο, Αγκάνοβιτς.

Γκολ:

Κίτρινες: 29′ Φετφατζίδης, 34′ Μπάσα, 36′ Ιντέγε/34′ Αντάμοβιτς,36′ Γκαθτανιάγα, 72′ Βέελερ, 80′ Τεϊσέιρα, 90′ Βοζίνια.

Πηγή: sport24.gr