Κ. Μητσοτάκης: “Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο”

“Θα επαναλάβω ότι όσα επιδόματα δίνονται, θα εξακολουθήσουν να δίνονται” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον realfm 97,8.

“Δεν μπορεί μια χώρα και μια κοινωνία να στηρίζει όλη της την πολιτική κατά της φτώχειας μόνο στα επιδόματα. Σήμερα η ακραία φτώχεια βρίσκεται κυρίως στους μακροχρόνιους ανέργους. Αυτοί ταλαιπωρούνται περισσότερο και υποφέρουν και περιμένουν ως μάνα εξ ουρανού ένα επίδομα για να τα βγάλουν πέρα και να βγάλουν το μήνα τους. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας” σχολίασε.

“Το επίδομα γέννησης θα συμπεριληφθεί στον επόμενο προϋπολογισμό του 2020” συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Τα πρώτα νομοσχέδια θα ψηφιστούν εντός του καλοκαιριού” τόνισε.

“Αύριο θα έχω τη χαρά να ολοκληρώσω αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο στη Μακεδονία. Θα καταλήξω στη Θεσσαλονίκη, την οποία έχω ως γούρι. Τελειώνω πάντα τις εκστρατείες μου εκεί” ανέφερε.

“Έχω μεγάλο σεβασμό για όλους τους επιχειρηματίες, κυρίως τους μικρομεσαίους που κατάφεραν και άντεξαν τα χρόνια της κρίσης. Μπόρεσαν και κράτησαν όρθιες τις επιχειρήσεις τους, ήταν συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Μιλάμε για τις 120 δόσεις πολύ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι χρειάζονται κάποια στιγμή κάποιου είδους επιβράβευση. Το λευκό μητρώο για τους επιχειρηματίες που είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές εισφορές θα μειώσει την ασφαλιστική επιβάρυνση για όσους είναι συνεπείς. Όμως, αν δε μειωθεί συνολικά το άθροισμα φορολογίας και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων δεν πρόκειται κάποιες επιχειρήσεις να πάρουν ανάσα και θα αισθάνεται πάντα ο επιχειρηματίας ότι δουλεύει για το κράτος και όχι για τον εαυτό του” δήλωσε σχετικά με τις 120 δόσεις.

“Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο” συμπλήρωσε.

“Ο κ. Τσίπρας ψάχνει πάντα μια αρένα, ένα γήπεδο για να τσακωθεί – Εμφανίστηκε το ίδιο αμετανόητος και αδιόρθωτος στον ΣΚΑΪ”

“Επέλεξε αντί του debate να πάει στον ΣΚΑΪ. Καλώς έκανε κατά την άποψή μου και έσπασε το εμπάργκο” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Έχουμε αντιπαρατεθεί 42 φορές με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ακούσουν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν θεωρώ σήμερα ότι πολιτικός μου αντίπαλος είναι μόνο ο κ. Τσίπρας. Συνομιλώ πρωτίστως με την ελληνική κοινωνία” πρόσθεσε.

“Θα σας πω τι μου έκανε εντύπωση στη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ. Θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα να έχει πάρει κάποια μηνύματα από την κάλπη των ευρωεκλογών. Εμφανίστηκε το ίδιο αμετανόητος και αδιόρθωτος. Ο κ. Τσίπρας ψάχνει πάντα μια αρένα, ψάχνει ένα γήπεδο για να τσακωθεί. Όταν του στερεί κάποιος τη δυνατότητα να πλακωθεί, να το πω απλά, εκεί φαίνεται η γύμνια του. Δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον. Δεν θα σχολιάσω μερικά από τα αστεία πράγματα που ειπώθηκαν. Το πιο αστείο που άκουσα και δεν το λέει ούτε παιδάκι της έκτης δημοτικού είναι ότι έφτασε εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης και δεν έκανε αυτό που κάνει κάθε πολίτης όταν βγει από το αεροπλάνο, να ανοίξει το κινητό του. Και μας είπε ότι έφτασε στο συντονιστικό με το κινητό κλειστό. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα” τόνισε.

“Άκουσα χθες από την Πάτρα τον κατά τα άλλα υπέρμαχο του πολιτικού πολιτισμού, που ήθελε να συζητήσει μαζί μου σε υψηλό επίπεδο για προγραμματικές δεσμεύσεις για το μέλλον, να απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να λέει την απίστευτη φράση ‘μην ψηφίσετε τον γιο του αποστάτη’. Το είπε χθες στην Πάτρα ο κ. Τσίπρας. Το 1965 δεν υπήρχα ούτε ως ιδέα, στον οικογενειακό μας προγραμματισμό. Γεννήθηκα το 1968 και όπως έχω πει ήμουν ένα “ατύχημα”, δεν προβλεπόταν τέταρτο παιδί στην οικογένειά μας. Ο κ. Τσίπρας αναγκάζεται να γυρίσει στο 1965 και να μιλήσει για έναν άνθρωπο που δεν είναι στη ζωή, δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα” ανέφερε.

“Σας θυμίζω ότι το ζήτημα του debate είχε συμφωνηθεί για την 1 η Ιουλίου, στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι δεν μπορούσε γιατί θα ήταν στις Βρυξέλλες και θα γυρνούσε κουρασμένος. Που ήταν την 1η Ιουλίου ο κ. Τσίπρας; Σε κομματική συγκέντρωση στο Ηράκλειο στην οποία πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, παρατώντας τη Σύνοδο Κορυφής και εκχωρώντας το δικαίωμα ψήφου της χώρας στον Ισπανό Πρωθυπουργό. Πρωτοφάνες. Ακυρώνει όμως το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι δεν θα μπορούσε να είναι στο debate. Δεν ήθελε να κάνει μια συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς”.

“Δεν υφίσταται θέμα πιστοληπτικής γραμμής – Προσωπικές οι απόψεις του κ. Παπαδημητρίου”

Τις δηλώσεις του υποψήφιου με τη ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα” και χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις του κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “δεν χρειάζεται η πιστοληπτική γραμμή μάλιστα δεδομένου ότι με την αποκλιμάκωση των επιτοκίων τα πράγματα είναι πιο εύκολα και για τις τράπεζες. Δεν τη χρειαζόμαστε εδώ που είμαστε ούτε και την επόμενη μέρα γιατί στόχος μας είναι να βγούμε γρήγορα στην επενδυτική βαθμίδα”.

“Σκοπός μας να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις και συγκλίσεις σε μια σειρά από ζητήματα συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού νόμου”

“Σκοπός μας να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις και συγκλίσεις σε μια σειρά από ζητήματα συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού νόμου. Θέλουμε όμως συγχρόνως να εξασφαλίσουμε σταθερότητα και κυβερνησιμότητα και γι’ αυτό και επιμένουμε ότι και σε αυτές τις εκλογές το βασικό διακύβευμα είναι αν θα έχουμε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη ημέρα” υπογράμμισε.

“Θέλουμε έναν εκλογικό νόμο που να δίνει ένα προβάδισμα στο πρώτο κόμμα ώστε να έχει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, όχι τόσο απόλυτο, όσο το bonus των 50 εδρών που δίνεται ανεξαρτήτως ποσοστού” ανέφερε.

“Ακατανόητη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Ελληνικό – Θα ανακληθεί αμέσως”

“Ακατανόητη” χαρακτήρισε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε για το Ελληνικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι “εφόσον ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί, θα ανακληθεί αμέσως η ΚΥΑ που εκδόθηκε” και πρόσθεσε: “Μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας. Το έργο θα προχωρήσει άμεσα, καθώς η ΝΔ θα προχωρήσει ταχύτατα τις αποφάσεις που χρειάζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε ποτέ αυτό το έργο”.

“Η ασφάλεια για εμάς είναι η απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, δεν ήταν ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ”

“Η ασφάλεια για εμάς είναι η απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, δεν ήταν ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούσε ότι ήταν μια πολυτέλεια η ασφάλεια. Θεωρούσε ότι ενδεχομένως να μην ταιριάζει με τις ιδεολογικές καταβολές. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Σε πολλά χωριά που πηγαίνω ακούω το ίδιο πράγμα, θέλουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια. Θα ενισχυθεί πολιτικά και ηθικά η Αστυνομία για να κάνει τη δουλειά της, θα προσλάβουμε 1500 αστυνομικούς άμεσα, όλοι θα βγουν στο δρόμο. Επανασυστήνοντας την ομάδα Δέλτα και ενισχύοντας την ομάδα ΔΙΑΣ. Θα φροντίσω να προμηθευτώ καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα για να αισθάνονται οι αστυνομικοί ασφαλείς. Νέα περιπολικά με διακρατικές συμφωνίες ώστε να μπορούμε να κυνηγάμε τους εγκληματίες και να μην θεωρούν οι αστυνομικοί ότι διακινδυνεύουν τη ζωή τους οδηγώντας σαράβαλα. Θα κάνουμε αναδιάταξη δυνάμεων και θα στηρίξουμε τα αστυνομικά τμήματα στις πιο δύσκολες περιοχές, δεν γίνεται στο Μενίδι το ΑΤ να έχει 50% πληρότητα”.