Μαρτυρία σοκ: Έτσι σκοτώθηκε ο Ρώσος τουρίστας και ο 2χρονος γιος του

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες για το τρόπο που χάθηκαν οι επτά άνθρωποι στη Χαλκιδική, από τη θεομηνία που χτύπησε την περιοχή.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς δήλωσε ότι όλα έγιναν σε 15 λεπτά.

«Μπροστά στα γεγονότα που συνέβησαν θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα. Όλες οι παραλίες ήταν γεμάτες κόσμο. Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει μισή ώρα νωρίτερα και ο κόσμος εξακολουθούσε να είναι στις παραλίες» είπε ο κ. Καρράς.

Όπως είπε, «η κατάσταση ήταν τρομακτική, κανείς δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ψύχραιμα αν βρισκόταν στην παραλία με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος να πετάει τους ανθρώπους και γι αυτό είχαμε πολλούς τραυματίες» περιέγραψε τις σκηνές που έζησε η Νέα Προποντίδα το βράδυ της Τετάρτης.

«Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχαμε τόσο ακραία φαινόμενα στην περιοχή μας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς περιέγραψε πως σκοτώθηκε ο Ρώσος τουρίστας και ο 2χρονος γιος του. «Η ιστορία είναι τραγική. Η οικογένεια την ώρα της κακοκαιρίας πάει να προφυλαχθεί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Η μητέρα με τα δύο παιδιά μπαίνει από τη ρεσεψιόν και δεν έπαθαν τίποτα. Ο πατέρας πάει έξω από την κεντρικό είσοδο του ξενοδοχείου και πέφτει το δέντρο πάνω του», περιέγραψε ο δήμαρχος.

Για την 54χρονη Ρουμάνα και τον 8χρονο γιος της τόνισε ότι «βρισκόταν κάτω από το κιόσκι, χώθηκε κάτω από το τραπέζι για να προστατευτεί, κράτησε και το παιδάκι. Αυτό της ξέφυγε από τα χέρια, βγήκε από το κιόσκι, το παρέσυρε ο αέρας και το χτύπησε σε τζαμαρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ο κ. Καρράς έκανε λόγο για τρία βασικά προβλήματα: «η ηλεκτροδότηση που αποκαθίσταται σταδιακά, η υδροδότηση που αποκαθίσταται με πιο αργούς ρυθμούς, και η καθαριότητα».

Σύμφωνα, τέλος, με την αίσθηση που έχει αποκομίσει «οι μεγάλες τουριστικές μονάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Υπήρξαν κάποιες αναχωρήσεις επισκεπτών από την περιοχή αλλά πληροφορούμαι ότι όσοι ήταν να έρθουν το Σαββατοκύριακο δεν ακυρώνουν».