Μπαράζ πυρκαγιών σε όλη την χώρα: Συνεχίζεται η μάχη σε Κερατέα, Φθιώτιδα, Ιτέα και Λάρισα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Δρούγος Δομοκού Φθιώτιδας, ενώ σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές στην Άνω Βούταινα του δήμου Κιλελέρ Λάρισας και στην Ιτέα Φωκίδας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Όπως έγινε γνωστό, από τις 6:00 το πρωί έως τις 7.15 το απόγευμα, εκδηλώθηκαν σε όλη την επικράτεια 32 δασικές πυρκαγιές, στις οποίες συνολικά επιχείρησαν 317 πυροσβέστες, 137 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές, και περιοδικά τα εναέρια μέσα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν είναι στην Κερατέα Αττικής (η οποία επίσης είναι υπό μερικό έλεγχο από το απόγευμα), στο Δρούγο Φθιώτιδας, στην Άνω Βούταινα Λάρισας και στην Ιτέα.

Στην Κερατέα Αττικής συνεχίζουν να επιχειρούν 32 πυροσβέστες, 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 16 εθελοντές με 7 οχήματα, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και 1 ελικόπτερο.

Στην περιοχή Δρούγος Δομοκού Φθιώτιδας επιχειρούν 31 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 αεροσκάφη PZL.

Στην Άνω Βούναινα Λάρισας του δήμου Κιλελέρ και επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη Canader.

Τέλος, στην Ιτέα Φωκίδας επιχειρούν 33 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 2 αεροσκάφη PZL και 2 Canader με τη συνδρομή υδροφόρων O.T.A.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκονται ήδη στις παραπάνω περιοχές, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ