Ν. Κεραμέως μετά την κατάργηση του ασύλου: Είσοδος με κάρτα για τους φοιτητές στα πανεπιστήμια

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια και γενικότερα την τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκάλυψε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα συνεκτικό σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο τα ιδρύματα να γίνουν αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά και εξωστρεφή.

Για το ζήτημα των αιωνίων φοιτητών η κυρία Κεραμέως λέει ότι θα επανέλθει το «ν + 2» (δηλαδή δύο έτη περισσότερα από όσα προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών) αλλά και ότι θα διερευνηθούν διεξοδικά οι εξαιρέσεις, όπως μεταδίδει το protagon.gr.

Σε ό,τι αφορά το καυτό ζήτημα του ασύλου, εξηγεί ότι η κατάργησή του θα αποκαταστήσει «την πραγματική του έννοια».

Προσθέτει ότι «δεν νοείται το πανεπιστήμιο να είναι καταφύγιο για αξιόποινες πράξεις». Ενδιαφέρουσα είναι η επισήμανση που κάνει ότι η κατάργηση «εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, η εφαρμογή επιμέρους συστήματος εισόδου σε επιμέρους χώρους, δηλαδή είσοδος φοιτητών με ειδική κάρτα, κ.ο.κ.»

Υπογραμμίζει πάντως ότι όλα αυτά θα συζητηθούν με τους εμπλεκόμενους φορείς.