Παραίτηση Μαλέλη με αιχμές κατά του ΚΙΝΑΛ

Διάσταση απόψεων ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταμάτη Μαλέλη για το στίγμα της μετεκλογικής πορείας του ΚΙΝΑΛ σημειώθηκε στη συνάντησή τους την Τετάρτη το απόγευμα.

Ο Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες: Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη».

Όπως αναφέρει ο κ. Μαλέλης, «η κ Γεννηματά, όπως έχει κάθε δικαίωμα, σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ. Την ευχαρίστησα για τη συνεργασία».

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παλεύει για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό κίνημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος.

«Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και το Κίνημα πρέπει να είναι είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις. Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου, θα την ασκήσω στα όργανα του κόμματος. Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω, δεν μπορώ», επισημαίνει ο Σταμάτης Μαλέλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ