Πορεία κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου στην Αθήνα (Εικόνες)

Πορεία κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι που συμπαραστέκονται στα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος έδωσαν μαζικά το «παρών» ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την δρομολογούμενη κατάργηση του ασύλου.

Κεντρικά συνθήματα τα «κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό» και «Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, το άσυλο με αγώνες θα υπερασπιστούμε».

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και πραγματοποίησε πορεία από την Πανεπιστημίου έως και τη Βουλή, όπου βρέθηκαν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε ομαλά, ενώ δική του ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητά του ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και έχει επιβεβαιώσει πως θα πραγματοποιηθεί άμεσα και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είχε πει η υπουργός η αστυνομία θα μπορεί να παρέμβει στα Πανεπιστήμια χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση του πρύτανη αλλά με ένα απλό τηλεφώνημα πολίτη.

Με πληροφορίες από sputniknews.gr και efsyn.