Αναζοπυρώθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο: Εκκένωση κάμπινγκ και οικισμού

Ανησυχία προκαλεί η ανζοπύρωση της φωτία στην Ελαφόνησο. Με εντολή της δημάρχου της Ελαφόνησου, εκκενώνεται και ο Οικισμός Παναγιάς, ενώ εκκενώθηκε ξανά το κάμπινγκ του Σίμου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι. Ο δρόμος προς και από το κάμπινγκ του Σιμου έκλεισε ξανά. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι δύο. Το ένα καίει προς την άκρη του νησιού , πρόκειται για τη χθεσινή φωτιά που διένυσε όλη την απόσταση του βουνού και αναζοπυρώθηκε στα ίδια χθεσινά σημεία. Πριν από λίγα λεπτά έφτασαν στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού ενώ και πάλι επιχειρούν ισχυρες επίγειες δυνάμεις. Αεροπλάνα και ελικόπτερα αν και βρίσκονται 10 στην περιοχή δεν πετάνε, μάλλον δεν μπορούν λόγω του δυνατού αέρα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τα τελευταία λεπτά επιχειρεί ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Με εντολή της δημάρχου της Ελαφόνησου, εκκενώνεται και ο Οικισμός Παναγιάς, ενώ εκκενώθηκε ξανά το κάμπινγκ του Σίμου.

Οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι. Ο δρόμος προς και από του Σιμου , κάμπινγκ έκλεισε ξανά πριν από μια ώρα. Δυο τα μέτωπα της φωτιάς. Το ένα καίει προς την άκρη του νησιού , πρόκειται για τη χθεσινή φωτιά που διένυσε όλη την απόσταση του βουνού και τώρα αναζοπυρώθηκε στα ίδια χθεσινά σημεία. Πριν από λίγα λεπτά έφτασαν στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού ενώ και πάλι επιχειρούν ισχυρες επίγειες δυνάμεις. Αεροπλάνα και ελικόπτερα δεν πετάνε, μάλλον δεν μπορούν λόγω του δυνατού αέρα..

Κάτοικοι μιλώντας στoν ΣΚΑΪ 100,3 , εκφράζουν την ανησυχίας για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου και όπως δήλωσαν όλοι έχουν κaτευθυνθεί στο λιμάνι για να νιώσουν πιο ασφαλείς.

Δείτε παρακάτω βίντεο από το Forecast Weather Greece:



Στην Ελαφόνησο με κλομάκιο της ΕΜΑΚ μεταβαίνει και ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Με πληροφορίες από skai.gr