Αυλαία στην τραγωδία στο Αίγιο – Σήμερα η διπλή κηδεία της γιαγιάς και του μωρού

H αυλαία της κορύφωσης του δράματος του τραγικού συμβάντος που έγινε την Κυριακή στις Καμάρες του Αιγίου πέφτει το απόγευμα της Τρίτης, στην κηδεία της γιαγιάς και του εγγονού που σκότωσε ο 28χρονος.

Η κηδεία της 67χρονης γιαγιάς Ευαγγελίας Μπούρδου και του μόλις 1 ετών εγγονού της Ιωάννη Μπούρδου που έχασαν με τραγικό τρόπο την ζωή τους, έξω από την πόρτα του σπιτιού τους σχεδόν, όταν ο Έφεδρος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, έπεσε πάνω τους, “καβαλώντας” το πεζοδρόμιο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στις Καμάρες, ενώ οι σοροί τους θα βρίσκονται στον ναό από τις 5 μ.μ.

 

Στο μεταξύ το χωριό των Καμαρών, αλλά και γενικότερα η Αιγιάλεια, “βράζει” για την εντολή του Εισαγγελέα που αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 28χρονος, ο οποίος όχι μόνο σκότωσε την γιαγιά και τον εγγονό τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα όταν επέστρεφε στον Λόγγο από διασκέδαση σε παραλιακό μαγαζί κοντά στην Πάτρα, αλλά προσπάθησε και να διαφύγει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που πλέον έχουν επιβεβαιωθεί ο 28χρονος είχε στην μοιραία BMW που επέφερε το τροχαίο και μία ακόμα επιβαίνων. Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, βγαίνοντας από το αμάξι λιποθύμησε βλέποντας την κατάσταση των δύο θυμάτων, σε αντίθεση με τον 28χρονο που προφανώς δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει.

Η γυναίκα, με βάση την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία, δεν προσπάθησε να διαφύγει. Ο 28χρονος που κατάγεται, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Λόγγο, αλλά μένει στην Αθήνα, ωστόσο κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται για παραθερισμό το παραθαλάσσιο χωριό της Αιγιαλείας, πήγε στο σπίτι του και από εκεί στο σκάφος του, σε μία προσπάθεια για να τον πιάσουν οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν.

Το δράμα βέβαια έχει ακόμα μακρύ δρόμο για την οικογένεια Μπούρδου που θέλει να δει τον οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου να τιμωρείται παραδειγματικά για το κακό που της έκανε, ενώ στο πλευρό της έχει όλη την τοπική κοινωνία που τη γνωρίζει, την αγαπά και τη σέβεται, έχοντας ζήσει και τα δύο θύματα, τη γιαγιά και τον εγγονό από κοντά.

Πηγή: patrasevents.gr