Κυρ. Μητσοτάκης από Βουλή: Οι τραπεζικοί περιορισμοί αποτελούν από σήμερα παρελθόν

Άρση των τραπεζικών περιορισμών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τα έδρανα της Βουλής. Αποτελούν από σήμερα παρελθόν τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως έγινε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Κλείνει οριστικά μετά από 50 μήνες ένας κύκλος ανασφάλειας είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που αξίζουμε τόνισε ο πρωθυπουργός επικρίνοντας την κυβέρνηση Τσίπρα για την περιπέτεια που οδήγησε τη χώρα.

Προηγήθηκε η συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας (Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ελληνική Ένωση Τραπεζών κ.ά.). Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η σχετική τροπολογία εγκρίθηκε από τους θεσμούς το περασμένο Σάββατο.

Σημειώνεται ότι, τα λεγόμενα capital controls είχαν επιβληθεί με νόμο στα τέλη του Ιουνίου 2015 και απαιτείται νομοθετική διάταξη για την πλήρη άρση τους.

Χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα

Σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού, βήμα ανάπτυξης και κοινωνικής ευθύνης που θωρακίζει τους πολίτες – ιδίως τους ανήλικους, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης για το συνολικό πνεύμα που διέπει το νομοσχέδιο. Κανείς εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δεδομένα σε βάρος υπαλλήλων, όπως π.χ. κάμερες, για απόλυση εργαζομένων ή τα στοιχεία της υγείας τους. Θα πρέπει να είναι κωδικοποιημένα. Χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα, είπε ο πρωθυπουργός. Όποιος παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί δυο φορές ενώ όσοι τηρούν τους κανόνες θα απολαμβάνουν εμπιστοσύνης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε γλιτώσει 35 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ

Έχουμε γλιτώσει 35 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τα προσωπικά δεδομένα. «Και το πρωτάθλημα ξεκίνησε κανονικά σε αντίθεση με τις προβλέψεις ορισμένων», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ