Ματ, χημικά και ένταση στην Καρδίτσα για τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα (Εικόνες)

Υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για την εκμίσθωση 38 στρεμμάτων που αφορούν την τοποθέτηση πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα Άγραφα.

Με την παρουσία ΜΑΤ να περιφρουρούν το Δημαρχείο Καρδίτσας και αρκετή ένταση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η δημοπρασία για την εκμίσθωση 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων για την εγκατάσταση τμήματος αδειοδοτημένης Γραμμής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω ανεμογεννητριών στην περιοχή των Αγράφων.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες αστυνομικοί και μια διμοιρία ΜΑΤ πήραν θέσεις ενώ δεκάδες ήταν και οι διαδηλωτές που αντιδρούν στην εγκατάσταση.

Μάλιστα κάποια στιγμή τα πράγματα έδειξαν να ξεφεύγουν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο δημαρχείο, με την αστυνομία να «απαντά» με χρήση χημικών αλλά και με μια οβίδα κρότου-λάμψης.

Στο χώρο της δημοπρασίας τελικά εισήλθε αντιπροσωπεία φορέων, συλλόγων και κινήσεων πολιτών που δεν μπόρεσαν πάντως με τα επιχειρήματά τους να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι κατατέθηκε μία προσφορά από ιδιωτική εταιρεία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι φορείς πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ ήδη αναλύονται τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν προκειμένου να αποτραπεί η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών.

Πηγή: karditsapress.gr