Με το μυαλό στο Champions League ο Ολυμπιακός υπέταξε δύσκολα τον Αστέρα Τρίπολης

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον αέρα αλλά και με το μυαλό της επικείμενης πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε έξι αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της περασμένης Τετάρτης και μια εξ αυτών, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, σημείωσε το μοναδικό γκολ στη νίκη επί των Αρκάδων. Ο ίδιος είχε και δοκάρι λίγο αργότερα, δείχνοντας πως είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα.

Το γρήγορο γκολ-πέναλτι μπορεί να απελευθέρωσε τους «ερυθρόλευκους», που κράτησαν απόρθητη την έδρα τους για 13η φορά απέναντι στον Αστέρα (11 νίκες, 2 ισοπαλίες), αλλά η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ στρίμωξε σε αρκετές περιπτώσεις στη γωνία τους γηπεδούχους και εξέπληξε ευχάριστα τους ποδοσφαιρόφιλους. Ενδεχομένως να είχαν οι Αρκάδες μεγαλύτερη τύχη αν ο Στέφανος Κουμπαράκης είχε διαφορετική άποψη στο 81′, όταν και είδε το βίντεο για τη φάση του Χερόνιμο Μπαράλες.

Έστω κι έτσι, πάντως, ο Ολυμπιακός έφτασε στην 11η διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα – λαμβάνονται υπόψη και τα περυσινά παιχνίδια – και, όπως είπε κι ο Μαρτίνς, “το συμπέρασμα είναι ότι το πρωτάθλημα αυτό θα είναι δύσκολο, ανταγωνιστικό και θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί για να το κατακτήσουμε”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ