Στο αρχείο η υπόθεση Novartis για τον Γ. Στουρνάρα – Αίτημα Άρσης Ασυλίας για τον Α. Λοβέρδο

Στο αρχείο τέθηκε το σκέλος της έρευνας των Εισαγγελέων Διαφθοράς για τη Novartis όσον αφορά τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα την ίδια στιγμή που ζητείται η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία.

Με δύο διαφορετικές ενέργειες της η Εισαγγελία Διαφθοράς ολοκληρώνει τα τμήματα της έρευνας της που αφορούν τους δύο πρώην υπουργούς που ελέγχθηκαν για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έκλεισαν ήδη το σκέλος της έρευνας που αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την εμπλοκή του, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού, στην υπόθεση της Νοβάρτις. Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του και έτσι οι εισαγγελείς με διάταξη τους έθεσαν στο αρχείο την δικογραφία που αφορούσε τον κ. Στουρνάρα.

Αντίθετα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί μετά την αξιολόγηση των στοιχείων για τον κ Λοβέρδο, αποστέλλουν εκ νέου την δικογραφία στη Βουλή προκειμένου να δωθεί έγκριση για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Εισαγγελείς Διαφθοράς εκτιμούν ότι διαθέτουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να ασκηθεί δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Έτσι οι εισαγγελείς αποστέλλουν στη Βουλή πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει για τον κ Λοβέρδο , ζητώντας την έγκριση του Κοινοβουλίου στην άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος έχει δώσει στους Εισαγγελείς εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, τον περασμένο Μάιο. Η κλήση του πρώην υπουργού είχε σταλεί, με έγκριση και πάλι της Βουλής, μετά από καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, που υποστήριξαν ότι επί υπουργίας του κ. Λοβέρδου κυκλοφόρησαν 4 συγκεκριμένα σκευάσματα της ελεγχόμενης φαρμακοβιομηχανίας για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Ο πρώην υπουργός που είχε ζητήσει και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του αρνείται κάθε κολάσιμη εμπλοκή του στην υπόθεση. Από την αρχή δε, αναφέρεται σε σκευωρία και έχει προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος όλων των προσώπων που κατά την κρίση του είναι υπεύθυνοι για την στοχοποίηση του.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς πλέον παραμένει ανοιχτή για τους κ.κ Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ